Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Στη φυλακή ο «Εσκομπάρ της Κρήτης» και ο 22χρονος γιος του - Ο ρόλος μιας 40χρονης

Ελλάδα

Tον δρόμο για τη φυλακή πήραν ο 49χρονος με το ψευδώνυμο «Εσκομπάρ της Κρήτης» και ο 22χρονος γιος του, καθώς και η 40χρονη Αλβανίδα στους οποίους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, αφού απολογήθηκαν ξεχωριστά στον ανακριτή κρίθηκαν και οι τρεις προφυλακιστέοι.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η γυναίκα φέρεται να «έκαψε» ακόμα περισσότερο τον 49χρονο και ίσως γι’ αυτό αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου επέλεξαν να μην είναι και οι τρεις στον ίδιο χώρο  όσο περίμεναν να περάσουν από εισαγγελέα και ανακρίτρια.

Η 40χρονη φέρεται να παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, προανακριτικά ότι γνώριζε ότι θα παραλάμβανε δέμα με ναρκωτικά καθ’ υπόδειξη του 49χρονου, ενώ αποκάλυψε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν τον είχε βοηθήσει μία ακόμα φορά με την παραλαβή δέματος κουζίνας από την Ολλανδία όπου όμως είχε μέσα τρία κιλά κόκας,

Το επίμαχο δέμα φέρεται να το παρέλαβαν μαζί από μεταφορική εταιρεία στην Αθήνα, στις 31 Οκτωβρίου 2022, και αφού το παρέλαβαν, το μετέφεραν στο διαμέρισμα της όπου το τράβηξε φωτογραφία.

Βαρύ το… ποινικό μητρώο του πατέρα

Ο 49χρονος πατέρας δεν είναι «πρωτάρης» στη μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών καθώς πρώτη φορά συνελήφθη το 2016 αφού και τότε έφερνε ναρκωτικά από την Ολλανδία στην Κρήτη με συνεργούς τα μέλη της οικογένειάς του.

Το 2017 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει τον πατέρα σε ισόβια ποινή φυλάκισης ενώ ο 15χρονος, τότε γιος του, είχε αθωωθεί.

Ο 49χρονος πατέρας το 2020 αποφυλακίστηκε από το δικαστήριο για λόγους υγείας ωστόσο μόλις βγήκε από τη φυλακή ξεκίνησε πάλι τη διακίνηση και τη μεταφορά ναρκωτικών.

Αυτή τη φορά ενεργό ρόλο είχε και ο 22χρονος γιος του.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό και η μεταφορά της κοκαΐνης

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 49χρονο και τον 22χρονο γιο του καθώς είχαν πληροφορίες ότι μετέφεραν και εμπορεύονταν ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο πατέρας με τον γιο έφευγαν τακτικά από την Κρήτη και έκαναν ταξίδια στο εξωτερικό όπου έρχονταν σε επαφές με εμπόρους ναρκωτικών και προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης.

Μόλις γινόταν η αγοραπωλησία οι δύο άνδρες κανόνιζαν να προμηθευτούν οικιακές συσκευές μέσα στις οποίες έκρυβαν την κοκαΐνη.

Στη συνέχεια, πήγαιναν σε μεταφορική εταιρία και έδιναν τις οικιακές συσκευές για να τις μεταφέρουν στην Αττική.

Εκεί, είχαν επιστρατεύσει μία 40χρονη Αλβανίδα προκειμένου να πάει να παραλάβει τα δέματα με τις οικιακές συσκευές.

Πώς έγινε η σύλληψη

Οι αστυνομικοί γνωρίζοντας ότι μία ακόμα μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης είχε ξεκινήσει από το εξωτερικό με προορισμό αρχικά την Αττική και μετά την Κρήτη προχώρησαν σε έρευνα χθες στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου στον Προμαχώνα.

Εκεί, εντοπίστηκε φορτηγό στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, όπου μεταφέρονταν οι οικιακές συσκευές που μέσα τους είχαν κρύψει δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου συνολικού 1.726,4 γραμμαρίων.

Οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τη 40χρονη γυναίκα στην Αττική ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν ο 49χρονος με τον 22χρονο γιο του στο Ηράκλειο.

Παράλληλα οι αρχές, κατάσχεσαν συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα και έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και 550 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στα σπίτια του πατέρα και του γιου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Φόρτωση άρθρων...