Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Στην αίθουσα τελετών του Εφετείου η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι

Έπειτα από τις αντιδράσεις για την αίθουσα όπου ξεκίνησε η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, δόθηκε η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Εφετείου.

«Συγκαλέσαμε σύσκεψη με προϊσταμένους δικαστηρίων Πρωτοδικείου και Εφετείου. Καταληξαμε στη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον Real FM.

Πρόκειται για την αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και σε αυτήν θα γίνονται δώδεκα συνεδριάσεις τον μήνα.

«Θα γίνεται εναλλάξ με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτό θα μπορέσει να τακτοποιηθεί μέσα από κάποιες διευκολύνσεις που θα υπάρξουν. Υπάρχει η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρξει κανένα απολύτως ζήτημα στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας. 

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί η δίκη γίνεται σε τόσο μικρή αίθουσα, ο υπουργός είπε τα εξής: «Η ευθύνη για το πού γίνεται μια δίκη είναι ευθύνη που βαρύνει τη διοίκηση των δικαστηρίων. Σε μένα η συγκεκριμένη υπόθεση για την αίθουσα ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου, ακριβώς μετά από μια δίκη μας αναζήτηση για το πώς και ποτέ προσδιορίζεται η μεγάλη δίκη στην οποία όντως η προανακριτική διαδικασία διήρκεσε πολύ μεγάλο χρόνο. Η δυνατότητα ήταν να μεταφερθεί η δίκη στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Εφετείου που είναι η γνωστή, μεγάλη, και η μοναδική αίθουσα».

«Υπήρχε ακόμη ένα ζήτημα για να ολοκληρωθούν οι κλητεύσεις 200 και ανθρώπων. Το γεγονός που έθετε αμφιβολίες αν αλλάζαμε τον χώρο στον οποίο γινόταν η δίκη σε σχέση με τον χρόνο που διαθέταμε για να γίνει σωστά όλη αυτή η διαδικασία. Αυτό ενείχε πιθανότητα ακύρωσης, θα περιόριζε ακόμη περισσότερο τον χρόνο που είχαμε μέχρι να φτάσουμε στην παραγραφή και θα δημιουργούνταν πολλά αλλά ζητήματα», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η πρώτη επικοινωνία που έγινε την διοίκηση του Εφετείου έδειχνε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα χρήσης της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και ήδη είχαν προσδιοριστεί οι δικάσιμες που αφορούν στη Χρυσή Αυγή, μια αντίστοιχη πολύκροτη, πολυπρόσωπη μεγάλη υπόθεση», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Υπάρχει διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως ζήτημα στο θέμα της παραγραφής», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας το γεγονός των αρχικών αντιδράσεων για τη μικρή αίθουσα, ο Κώστας Τσιάρας τόνισε τα εξής: «Νιώθω οργή και αγανάκτηση. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των συγγενών των αδικοχαμένων που είδαν να εκτυλίσσονται σκηνές που δεν συνάδουν με την αξιοπρέπεια ή με τη γενικότερη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης και της πολιτείας».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το αμφιθέατρο στην Ευελπίδων, ο υπουργός απάντησε ότι χωράει μόλις 100 άτομα.
Στην ερώτηση εάν θα αποδοθεί Δικαιοσύνη στη δίκη, απάντησε: «Η Δικαιοσύνη έχει σταθεί στο ύψος περιστάσεων σε πολύ δύσκολες υποθέσεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αρχηγός, η δική μου αλήθεια»: Ο Ζαγοράκης παρουσίασε το βιβλίο του στη Θεσσαλονίκη

Την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Αρχηγός, η δική μου αλήθεια» των εκδόσεων «ΠΕΔΙΟ» πραγματοποίησε στο γεμάτο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη ο Θοδωρής Ζαγοράκης. ...

Φόρτωση άρθρων...