Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών: Επιμένουν στα μπλόκα και μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ελλάδα

Δεν κάνουν κανένα βήμα πίσω οι αγρότες και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα. Οι αγρότες που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επιστρέφουν στις περιφέρειες τους.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 8.000 αγρότες, όμως δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Η κάθοδος στην Αθήνα κόστισε στο κάθε τρακτέρ ακόμα και 1.000 ευρώ. Όλη την νύχτα οι αγρότες έμειναν κοντά στα τρακτέρ τους. Με μικρά διαλλείματα χαλάρωσης, άλλοι κοιμήθηκαν και άλλοι ξενύχτησαν στα αγροτικά οχήματα.
Με αγωνία και με ζυμώσεις για το πώς θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους.

Η σκληρή γραμμή μιλάει για αγώνα διαρκείας, με παρουσία στους δρόμους. Όμως, πολλοί λένε πως ο Μάρτιος μπαίνει και πρέπει να γυρίσουν στα χωράφια τους, τα περιθώρια με δάνεια και τράπεζες να τους κυνηγούν, λιγοστά.

Εκτενή αφιερώματα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η κινητοποίηση των αγροτών

Το θέαμα αμέτρητων αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, με φόντο τα πασίγνωστα τοπόσημα της πόλης στον ίσκιο της Ακρόπολης δεν πέρασε απαρατήρητο από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ούτε και αυτά της Τουρκίας.

«Οι αγρότες ζήτησαν από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί μια σειρά από αιτήματα που παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει το «Anadolu Ajansı».

Ο «Independent» κάνει τίτλο το σύνθημα των αγροτών «Χωρίς εμάς δεν τρως» και σημειώνει ότι «Έλληνες αγρότες με 200 τρακτέρ έφτασαν στην Αθήνα ζητώντας οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση καθώς το κόστος ζωής εκτινάχθηκες στην Μεσογειακή χώρα.

Ίδιος τίτλος και στο ABC, «Χωρίς εμάς δεν τρώτε». «Έλληνες αγρότες οδηγούν τρακτέρ στο κοινοβούλιο για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια. Δεκάδες τρακτέρ έχουν παρκάρει έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς χιλιάδες αγρότες θυμωμένοι με το υψηλό κόστος παραγωγής μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες τους στην Αθήνα».

Πρωτοβουλία της Ελλάδας για αλλαγές στην ΚΑΠ

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση θα επιμείνει πως έχουν ξύσει τον πάτο του βαρελιού, σε ότι αφορά τα περιθώρια για παροχές, αφού το δημοσιονομικό περιθώριο έχει εξαντληθεί.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως και στο μέλλον τίποτα δεν θα αλλάξει. Ήδη από το κυβερνητικό επιτελείο σημειώνουν πως τα επόμενα χρόνια θα φανούν τα θετικά μέτρα, ενώ συντονίζεται η κοινή πορεία εννέα χωρών του Νότου.

Συνεχίζουν στην Ευρώπη

Με τους αγρότες να αποχωρούν, το κέντρο της πόλης επανέρχεται σταδιακά στους κανονικούς ρυθμούς, με τις επόμενες ώρες να έρχεται η πλήρης εξομάλυνση.

Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη συνεχίζονται. Οι αγρότες σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία είχαν επεισόδια με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...