Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σε απολογία καλείται ξανά ο πατήρ Αντώνιος για την κατηγορία περί ασέλγειας

Τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης δύο νεαρών με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο.

Οι δικαστές του συμβουλίου στους οποίους είχε διαβιβαστεί η δικογραφία μετά το πέρας της ανάκρισης,  έκριναν ότι για να αποφανθούν επί της ουσίας των κατηγοριών που αποδίδονται στον ιδρυτή της «Κιβωτού του κόσμου»,  θα πρέπει να γίνουν δύο συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις:

Να κληθεί ο κατηγορούμενος να απολογηθεί για μία επιμέρους πράξη κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (που αφορά στον 20χρονο σήμερα πρώην φιλοξενούμενο της «» ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίησή του).

Ακόμα, να κληθούν να καταθέσουν δύο αδέλφια τα οποία σύμφωνα με τον 20χρονο γνωρίζουν στοιχεία για την κακοποίησή του από τον ιδρυτή της οργάνωσης , όταν φιλοξενείτο σε δομή της Χίου και έως τώρα δεν έχουν δώσει κατάθεση σε κανένα στάδιο της προδικασίας.

Μόλις η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ολοκληρώσει τις παραπάνω ενέργειες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί και πάλι στο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει με βούλευμά του την παραπομπή ή μη του πατέρα Αντώνιου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Φόρτωση άρθρων...