Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Τέλος οι μάσκες από αύριο - Πού θα παραμείνουν υποχρεωτικές

Ελλάδα

Αναστέλλεται από την Τετάρτη (1 Ιουνίου) το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αν και υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.

Η μάσκα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς που υπάρχουν αριθμημένες θέσεις όπως τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία, η μάσκας καταργείται για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Σχετικά, με τα πλοία η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την άρση της χρήσης μάσκας, όποτε αυτή παραμένει, προς το παρόν, υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων θα ισχύει μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Τι θα ισχύει σε σχολεία και Πανεπιστήμια

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής.

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί απαλλάσσονται από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Υποχρεωτική χρήση μόνο στις Εξετάσεις

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενοι διακινούσαν ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές νέων Αυλώνα (εικόνα)

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, ανάμεσά τους ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και δύο κρατούμενοι, για διακίνηση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις φυλακές νέων Αυλώνα προχώρησαν αστυνομι...

Θεσσαλονίκη: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με τρία αυτοκίνητα

Σοβαρό τροχαίο συνέβη σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Οδό στην Θεσσαλονίκη. Στο τροχαίο έχουν εμπλακεί πέντε οχήματα, ενώ ένα άτομο έχει τραυματιστεί. Το ατύχημα έγινε, σύμφωνα...

ΕΛΑΣ: 379 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περασμένη εβδομάδα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έφερε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από 15 έως 21 Απριλίου, το σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με τρεις βασικές κα...

Φόρτωση άρθρων...