Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Θεσσαλία: Χωριά «πνίγηκαν», αγωνία για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους - Συναγερμός για την υπερχείλιση του Πηνειού

Ελλάδα

Έξι νεκροί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οκτώ αγνοούμενοι, ανυπολόγιστες καταστροφές, χωριά πνιγμένα στο νερό και στη λάσπη, άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Η φονική κακοκαιρία Daniel αφήνει πίσω της εικόνες Αποκάλυψης.

Η Λάρισα έζησε μια νύχτα αγωνίας καθώς ο Πηνειός φούσκωσε επικίνδυνα λόγω των τεράστιων ποσοτήτων που δέχεται εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός κίνδυνος υπερχείλισης. Λαρισαίοι βγήκαν από τα σπίτια τους, κυρίως στις παραποτάμιες περιοχές, ενώ άλλοι βρέθηκαν στις γέφυρες παρακολουθώντας την εξέλιξη της στάθμης του ποταμού.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφασίστηκε να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός.

Στην Πηνειάδα Τρικάλων, περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται και η στάθμη του νερού ανεβαίνει, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αυτή την ώρα βρίσκονται εγκλωβισμένο 4 άτομα, δύο γονείς με παιδιά, ανέφερε η ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρτασης. «Οι άνθρωποι έχουν ανέβει στον δεύτερο όροφο και περιμένουν βοήθεια. Ένα από τα παιδιά ετοίμαζε τον γάμο του την Κυριακή».

Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στο σχολείο του χωριού, όπου είναι υπερυψωμένο σημείο, καθώς τα νερά του Πηνειού κινούνταν προς το χωριό.

Ο Λήθαιος ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα στην περιοχή Μπάρα Τρικάλων οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ακόμη πιο δύσκολη κάνει την κατάσταση το γεγονός ότι δεν έχουν νερό.

Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα

Εφιαλτικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στην Καρδίτσα, η οποία βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας «Daniel».

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη. Οι σφοδρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ενώ η χώρα θρηνεί ήδη έξι νεκρούς. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς. Κάτοικοι ζητούν βοήθεια καθώς από τα ξημερώματα η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο επεισόδιο ενεπλάκησαν οι επιβάτες δύο οχημάτων. Μπρο...

«Οι επιλογές σας έχουν σημασία, μην επιτρέπετε να σας χειραγωγούν» - Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης ενόψει Ευρωεκλογών

Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης με στόχο την προστασία των εκλογικών διαδικασιών στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έδωσαν στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ERG...

Πουλήθηκε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Το αγόρασε Τούρκος επενδυτής για να πάρει Golden Visa

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο πέρασε στα χέρια ενός Τούρκου επενδυτή, με σκοπ...

Φόρτωση άρθρων...