Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Φόβοι για αναβίωση της τρομοκρατίας μετά την ανάληψη ευθύνης για την αποστολή φακέλου-βόμβα στο εφετείο της Θεσσαλονίκης

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές έπειτα από την ανάληψη ευθύνης για την αποστολή του φακέλου-βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Η οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου - βόμβα στα γραφεία της προέδρου Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο η οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση», η οποία ανέλαβε την ευθύνη της αποστολής του φακέλου – βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στοχοποιεί την πρόεδρο Εφετών, Αναστασία Ανθοπούλου, αναφέροντας πως «είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης – φασιστικής μηχανής».

«[…] Είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης – φασιστικής μηχανής που έχει ως μοναδικό στόχο το βασανισμό και την εκδίκηση όλων όσων κρίνεται η “τύχη” τους από αυτήν. Η “τύχη” όμως δε θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δε θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός. Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δε μένουν πάντα αναπάντητες», αναφέρεται στην ανάρτηση, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται:

«Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος – βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δε θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της».

«Κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν την τρομοκρατία»

Για ευθεία απειλή και απόπειρα δολοφονίας έκανε λόγο ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αναφερόμενος στην ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα που απεστάλη στα γραφεία της προέδρου Εφετών.

«Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για το πως έφτασε ο φάκελος στο γραφείο της προέδρου Εφετών. Είναι ανησυχητικό γιατί έχουμε την αναβίωση τρομοκρατικών οργανώσεων ή την προσπάθεια αναβίωσή τους. Η Αντιτρομοκρατική έχει πολλή δουλειά να κάνει. Τα χτυπήματα φαίνεται πως είναι η προσπάθεια κάποιων για την αναβίωση της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Παράλληλα, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη τόνισε πως πρόκειται για «ευθεία απειλή για την ελληνική δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Όταν οι δικαστές δεν μπορούν να εκδίδουν τις αποφάσεις τους ελεύθερα, ανεξάρτητα, χωρίς να έχουν τον φόβο ότι μπορεί να έρθει μία βόμβα στα χέρια τους. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα το θέμα είναι πώς πέρασε ο φάκελος στα δικαστήρια».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παντελής Περιβολάρης (Υποψήφιος με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου): Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου γιατί δεν είναι έτοιμη η Πολιτεία

Πολύ δραστήριος ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες, Παντελής Περιβολάρης, σίγουρα από τους πιο δραστήριους υποψηφίους από το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο εδώ και 30 χρό...

Πάτρα: Δώδεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία - Ανάμεσά τους τέσσερις μαθητές

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία στην Πάτρα προχώρησε η Αστυνομία. Τη συμμορία εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πάτρα, σε εκτεταμένη ε...

Φόρτωση άρθρων...