Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο

Viral

Ένα ιπτάμενο όχημα που θα μπορεί να φτάνει γρήγορα σε σημεία που απαιτείται άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας θα κατασκευάσει εταιρεία «Jump Aero». Η αμερικανική εταιρεία έλαβε χρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να κατασκευάσει.

Η εταιρεία παρουσίασε το σκάφος που σχεδίασε το οποίο ονομάζεται JA1 Pulse και μοιάζει με ένα μεγάλο drone. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σκάφος κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (eVTOL) που μοιάζει με μεγάλο drone το οποίο διαθέτει μια καμπίνα χωρητικότητας δύο ατόμων.

Το σκάφος αυτό είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ως ιπτάμενο ασθενοφόρο δηλαδή θα φέρει τον σχετικό ιατρικό εξοπλισμό και το πλήρωμα του θα είναι εκπαιδευμένο για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στα σημεία που θα κληθεί να πάει. 

Σύμφωνα με την εταιρεία το JA1 Pulse θα μπορεί να φτάσει μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων λεπτών σε σημεία που υπάρχει άμεση ανάγκη για παροχή ιατρικής βοήθειας και δεν μπορεί να φτάσει για διαφόρους λόγους γρήγορα οδικώς ή δια θαλάσσης αυτή η βοήθεια. 

Το σκάφος που διαθέτει οκτώ έλικες αναπτύσσει ταχύτητες που φτάνουν τα 450 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πηγαίνει να παράσχει ιατρική βοήθεια σε αποστάσεις 50 χλμ. σε λιγότερα από οκτώ λεπτά μετά την απογείωση του.

Το πλήρωμα του σκάφους θα μπορεί να παράσχει γρήγορα τις πρώτες βοήθειες σε ένα ασθενή μέχρι να φτάσει κάποιο συμβατικό μέσο που θα τον παραλάβει και θα τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. 

Η εταιρεία παροχής ιατρικής βοήθειας με χρήση ασθενοφόρων Falck Ambulance Services που εδρεύει στη Δανία παρήγγειλε από την «Jump Aero» αυτά τα αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Λουλουδοπόλεμος» με γαρύφαλλα ...Τουρκίας στα νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας - Κάνουν πάρτι οι Τούρκοι καλλιεργητές

Το τουρκικό γαρύφαλλο αντικαθιστά το σπάσιμο πιάτων στην ελληνική διασκέδαση, δημιουργώντας έσοδα 2 εκατ. δολαρίων για τους Τούρκους καλλιεργητές, αναφέρει σε δημοσίευμα του το του...

Φόρτωση άρθρων...