Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Χρυσή Αυγή: Αρχίζει σήμερα στο Εφετείο η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (Video)

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν σήμερα οι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση.

Εξακόσιες δεκαέξι ημέρες μετά την ιστορική πλέον απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που ομόφωνα είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, έφτασε η ώρα που η δίκη-ορόσημο θα επαναληφθεί, μετά τις εφέσεις που έχουν ασκήσει οι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στις 9 το πρωί της 15ης Ιουνίου 2022 οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας θα ανέβουν στην έδρα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, τη μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα που υπάρχει και επελέγη ως τόπος διεξαγωγής του ποινικού δικαστηρίου, μετά και από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παραγόντων και να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Ετυμηγορία που αναμένουν όχι μόνο οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, καθώς από το αποτέλεσμά της εξαρτάται η προσωπική τους ελευθερία, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων και ολόκληρη η κοινωνία, όπως αποτυπώθηκε από την ηχηρή παρουσία χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να ακούσουν την πρωτόδικη απόφαση, η οποία είχε λάβει και διεθνείς διαστάσεις.

Με βάση την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2020 οδηγήθηκε στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, καθώς επτά πρώην βουλευτές κρίθηκαν ένοχοι ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης, ενώ καταδικάστηκαν άλλοι 43 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και οι 11 πρώην βουλευτές του κόμματος, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την τέλεση σοβαρότατων κακουργημάτων.

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια προγραμματίζονται έξω από το Εφετείο
Κάλεσμα προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, προκειμένου να στηρίξουν το νέο δικαστικό αγώνα απευθύνουν οι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο: 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Στίγκας: Υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν – Ναι στην Πρόταση Δυσπιστίας

Οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατ...

Φόρτωση άρθρων...