Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Έρχονται ανακοινώσεις περιορισμού της Golden Visa, πως «παγίδεψε» (;) τον φιλόδοξο Μανόλη Χριστοδουλάκη ο Τεμπονέρας και ποιες αλλαγές «ψήνονται» στο εσωτερικό του Μαξίμου

Παρασκήνιο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για την Golden Visa αλλά και το AirBnb, αφού ένα «πουλάκι» μας ψιθύρισε πως την ερχόμενη Παρασκευή απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την Στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης θα έχει κάτι καινούργιο να ανακοινώσει. Το ζήτημα με τα ακίνητα και την εκτόξευση των τιμών των κατοικιών στα αστικά κέντρα αν και δεν είναι μόνο Ελληνικό πρόβλημα, προφανώς και απασχολεί έντονα το Μαξίμου αφού τα ενοίκια έχουν φτάσει κυριολεκτικά «στον θεό» ενώ η αγορά σπιτιού από μια νέα οικογένεια φαντάζει άπιαστο όνειρο. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν περαιτέρω «δραστικές» παρεμβάσεις – τουλάχιστον για την Golden Visa – ενώ πιθανώς να υπάρξουν και ανακοινώσεις – μέτρα για την ενίσχυση και του δημογραφικού. 

@ Οι αναταράξεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε αναβολή της συζήτησης με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;» στο Θέατρο Άλφα με συμμετοχή του Διονύση Τεμπονέρα, του Μανώλη Χριστοδουλάκη και της Έφης Αχτσιόγλου. Και είναι απολύτως λογικό να συμβεί αυτό, αφού οι δυο νεαροί πολιτικοί που προφανώς… βιάζονται να αυτό - αναδειχτούν ως «δελφίνοι» (Τεμπονέρας, Χριστοδουλάκης) με την συμμετοχή τους σε μια τέτοια συζήτηση που μεταφράζεται πολιτικά σε αμφισβήτηση των ηγεσιών των κομμάτων τους, αποτελούν από προχθές «κόκκινο πανί» σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη. 

@ Η στήλη ρώτησε και έμαθε κάποια επιπλέον παρασκήνια για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Η οποία ξεκίνησε ως «ιδέα» του Τεμπονέρα με την οποία συμφώνησαν σχεδόν αμέσως Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκης. Για να αποκτήσει μάλιστα και έναν «θεσμικό» μανδύα η συζήτηση, ο ίδιος ο Τεμπονέρας σκεπτόμενος πονηρά πρότεινε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» να την «υιοθετήσει». Κάτι που τελικά και συνέβη παρότι υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της εφημερίδας της οδού Κολοκοτρώνη.
Βασικός χαμένος πάντως όλης αυτής ιστορίας είναι κυρίως ο Μανόλης Χριστοδουλάκης (τον Τεμπονέρα έτσι και αλλιώς τον έχει «γραμμένο» ο Κασσελάκης) και κάποιες δικαιολογίες του τύπου πως «παγιδεύθηκε» από τον Τεμπονέρα μόνο ικανοποιητικές δεν κρίνονται από την Χαριλάου Τρικούπη…     

@ Όλα δείχνουν πως (και) λόγω της αποχώρησης του Δημήτρη Τσιόδρα από το Μαξίμου επειδή πολιτεύεται, θα υπάρξει… rotation σε ότι έχει να κάνει με τον κεντρικό πυρήνα των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. 
Οι αλλαγές μπορεί να μην είναι ριζικές, αλλά θα υπάρξουν και αναβαθμίσεις και… υποβαθμίσεις που είναι βέβαιον πως θα στεναχωρήσουν αρκετούς… 

@ Και μιας και αναφερόμαστε στις επικείμενες αλλαγές στο εσωτερικό του Μαξίμου μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η παρουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη στην προχθεσινή εκδήλωση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα. Όπως μάλιστα διαβάσαμε και στην πάντα ενημερωμένη στήλη Big Mouth του powergame,  «δεν σας κρύβω ότι ξεχώρισα (αν και δεν με εξέπληξε) την παρουσία του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, που, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είναι και η πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε κομματική εκδήλωση, μετά την παραίτησή του, το καλοκαίρι του 2022. Για όση αξία έχει η συγκεκριμένη επισήμανση, να σας πω ότι ο εν λόγω έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους…» 

@ Η αποστροφή του λόγου της Θεοδώρας Τζάκρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες «τον ήπιε» (sic) έγινε viral εδώ και αρκετές ημέρες. Το ενδιαφέρον είναι ότι η εν λόγω αναφορά δεν ενόχλησε μόνο βουλευτές που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές της χώρας, αλλά και τους πολιτικούς φίλους του Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι δηλαδή εξέλαβαν την αυτοκριτική Τζάκρη ως κριτική για τις επιδόσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στον αγροτικό τομέα. Πάντως, όλως περιέργως, να απαντήσει ανέλαβε, υπερασπιζόμενος τον πρώην πρωθυπουργό, ο  (και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) Βαγγέλης Αποστόλου που έχει... μεταπηδήσει στην Νέα Αριστερά! Όλοι οι άλλοι, εντός ΣΥΡΙΖΑ, άκρα του τάφου σιωπή...

@ Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την τυπική επικύρωση της τοποθέτησης του Γιώργου Μελιγγώνη στην θέση του Γενικού Διευθυντή του 9.84 του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Δήμου της Αθήνας. Όπως έχει γράψει εδώ και αρκετό καιρό ο Lykavitos.gr, ο γνωστός δημοσιογράφος, με πολλά χρόνια δημοσιογραφικά «χιλιόμετρα» στις πλάτες του σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ, αποτελεί μια θετική επιλογή της νέας δημοτικής αρχής με διακομματική μάλιστα αποδοχή.
Εκτός από τον Γιώργο Μελιγγώνη στον 9.84 εντάσσεται και έτερος ικανός δημοσιογράφος – πολιτικός συντάκτης, ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης, ο οποίος θα έχει όπως όλα δείχνουν και κεντρικό επιτελικό ρόλο στον τομέα ειδήσεων του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας. 

@ Τον... σταυρό τους κάνουν χιλιάδες νέες οικογένειες με μικρά παιδιά που βλέπουν το βρεφικό γάλα να πωλείται ως είδος... πολυτελείας! Όλοι περιμένουν να λειτουργήσει το πλαφόν στο μικρό περιθώριο κέρδους, κάτι που ενδεχομένως θα λειτουργήσει, καθώς τα πρόστιμα για παράβαση των σχετικών διατάξεων, ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το νόμο το μικτό περιθώριο κέρδους δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, στην οικεία κατηγορία προϊόντων, βάσει των οικονομικών καταστάσεων της αμέσως προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, προσαυξημένο κατά 7% επί των καθαρών πωλήσεων, αφού αφαιρεθούν οι εκπτώσεις, οι πιστώσεις και άλλες παροχές. Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς προειδοποιεί τις επιχειρήσεις που πουλάνε βρεφικό γάλα, ότι από την 1η Μαρτίου δεν θα σηκώνει... αστεία! Ο κόσμος δεν θέλει να διαβάζει για μαθηματικούς τύπους για τα περιθώρια κέρδους, αλλά θέλει να δει το συντομότερο δυνατόν ουσιαστικές μειώσεις στο ράφι για να δώσει γάλα στα παιδιά του.

@ Περισσότερους από 100 επενδυτές προσέλκυσε η έκδοση του ομολόγου senior preferred ύψους 400 εκατ. ευρώ και διάρκειας 6,25 χρόνων από την Alpha Bank, με την ισχυρή ζήτηση να οδηγεί σε σημαντική υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές ήδη από τις πρώτες ώρες της έκδοσης.
Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Τράπεζας επιβεβαιώνει αφενός την υψηλή ζήτηση για ελληνικά αξιόγραφα και αφετέρου τη δυναμική που δημιούργησε η συμφωνία ορόσημο της Τράπεζας με την UniCredit. Το ονομαστικό επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5% και η απόδοση στο 5,125%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 5,50%.
Πρόκειται για την τρίτη έκδοση ομολόγου της τράπεζας μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

@ Με το βλέμμα στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027, η οποία στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σταθερά δίπλα στον αγροτικό κόσμο αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και προσφέρει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες τραπεζικές λύσεις σε κάθε αγρότη, αγροτικό συνεταιρισμό και αγροτική επιχείρηση.
Στο πλαίσιο της Agrotica, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρ. Μεγάλου συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λ. Αυγενάκη, παρουσία και του γενικού γραμματέα ΥΠΑΑΤ κ. Γ. Στρατάκου, του Ανώτερου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς κ. Θ. Τζούρου και του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Αλ. Αλεξάνδρου. Στη συνάντηση εξετάσθηκαν τα στρατηγικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή και ευρύτερα τον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς σε αυτό το νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...