Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σε συναγερμό το Μαξίμου για τα (πολλά) ανοιχτά μέτωπα της Κυβέρνησης, ο Κασσελάκης και η διαγραφή του Πολάκη και «απάντηση» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στον Μεσογαίας Νικόλαο

Η κυριαρχία της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων έστω και με μειωμένα τα ποσοστά της ΝΔ σε σχέση με τις εκλογικές της επιδόσεις, δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα εκλείπουν. Αντιθέτως τα μέτωπα είναι πολλά.  Είτε προέρχονται εκ των έσω, όπως οι διαφωνίες γαλάζιων στελεχών για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών είτε από κοινωνικές ομάδες, όπως οι φοιτητές και οι αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους για διαφορετικούς λόγους, οι «πονοκέφαλοι» στο Μέγαρο Μαξίμου πληθαίνουν. Αν συνυπολογιστεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι» που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, η ακρίβεια, συντίθεται μια τετράδα – φωτιά, την οποία καλούνται να… σβήσουν με άμεσες, συνοπτικές διαδικασίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

@ Εκτός από όμως από τα παραπάνω, ακόμη ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα είναι το στεγαστικό.
Οι τιμές έχουν πετάξει στα ύψη ακόμη και στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές.
Μια οικογένεια για να μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο, πρέπει να διαθέσει τον μισό οικογενειακό προϋπολογισμό.
Το πρόβλημα έχει σχέση με την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εταιρειών βραχυχρόνιων μισθώσεων.
Έχουν νοικιάσει σχεδόν όλα τα άδεια σπίτια ακόμη και σε περιοχές υποβαθμισμένες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαμέρισμα ούτε για δείγμα.
Ένα άλλο πρόβλημα που επιτείνει την κρίση είναι αυτό με τα κλειστά διαμερίσματα σε παλιές πολυκατοικίες.
Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει με αποφασιστικότητα αφού είναι σαφές πως  έχει διαμορφωθεί ένα εκρηκτικό μείγμα από την ακρίβεια στα καταναλωτικά προϊόντα και τα ενοίκια που μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνους κλυδωνισμούς και σε πολιτικό επίπεδο. 

@ Η συνεργασία του Στέφανου Κασσελάκη με τον πολιτικό του «μέντορα» και υπερτομεάρχη Παύλο Πολάκη δεν διάγει, εδώ και λίγο καιρό, τις πιο ανέφελες μέρες της.
Αυτό γνωστοποιήθηκε έπειτα από μια Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Χανιώτης βουλευτής περιέγραψε την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο των ομοφύλων και επικυρώθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, την επόμενη ημέρα, στην Κεντρική Επιτροπή, με τη διαρροή πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον απείλησε με διαγραφή εάν δεν υπερψήφιζε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων. 
Η «ψύχρανση κορυφής» μεταξύ Κασσελάκη και Πολάκη ομολογείται και από έμπειρα στελέχη του κόμματος που έχουν γνώση του παρασκηνίου. 
Κανείς πάντως δεν μπορεί να «υπογράψει» πως αυτό θα μεταφραστεί σε ενός είδους ανασχηματισμό στο κόμμα με απομάκρυνση Πολάκη μέσω περιορισμού των αρμοδιοτήτων του, είτε ακόμη και στην διαγραφή του. 

@ Προβληματισμό και ουκ ολίγες απορίες, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να γράψει άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή» αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια,
Στην επίσημη κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που κυριολεκτικά τον είχε… ξεσκίσει στις αλήστου μνήμες περιόδους της αντιμνημονιακής φρενίτιδας. 
Αντίστοιχες ήταν οι… απορίες για την στήριξη του Βενιζέλου στην Εφημερίδα των Συντακτών στην υπόθεση της αγωγής που αφορά τις (δήθεν) «αποκαλύψεις» της ΕΦΣΥΝ για την υπόθεση των υποκλοπών. 
Με δεδομένη την πολιτική κατεύθυνση και των δύο εφημερίδων δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να διερωτηθούν τί σκέφτεται και πού το πάει για ακόμα μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

@ Ντράπηκε μέχρι και το… Χάρβαρντ από την σκοταδιστική και άκρως μισαλλόδοξη εισήγηση του  Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου στην Ιερά Σύνοδο την περασμένη Τρίτη για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.
 Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αμερικανοσπουδαγμένος και απόφοιτος του παραπάνω διάσημου πανεπιστημίου δεσπότης, έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει την ομοφυλοφιλία ως ψυχιατρική νόσο. ‘Έφερε δε ως χώρες – «πρότυπα» τη Ρωσία, την Ουγγαρία, τις μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που «ανθίσταται, με σαφείς και σκληρές απαγορεύσεις των νέων πρακτικών, θεωρούμενες από τους αντίθετους σκοταδιστικές και προωθούν τον ρατσισμό και το μίσος».
H άκρως αντιεπιστημονική και πάνω από όλα άθλια «γνωμάτευση» αυτού του… φωτισμένου Ιεράρχη προκάλεσε την αντίδραση μέχρι και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας η οποία «απαντώντας» ουσιαστικά στον Μεσογαίας αλλά και συνολικά στην Ιερά Σύνοδο με μια λιτή ολιγόλογη ανακοίνωση ανέφερε: «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».
Πάλι καλά που ο Μεσογαίας δεν πρότεινε περάσουν και από... Ιερά Εξέταση οι "πάσχοντες" ομοφυλόφιλοι...

@ Έχοντας αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και με εξαιρετικές επικοινωνιακές δυνατότητες, η Πορφυλένια Κανελλοπούλου αναλαμβάνει να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην οργάνωση νέων της Νέας Δημοκρατίας. 
Η Κανελλοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών και κατάγεται από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας. 
Ως φοιτήτρια εντάχθηκε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, ενώ την περίοδο 2019-2021 συμμετείχε στη γραμματεία της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ. 
Στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και έκτοτε διατελεί Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της Οργάνωσης.

@ Την ιδιοκτησία ενός χαρτοφυλακίου συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 837 Μεγαβάτ, απέκτησε ο Όμιλος Motor Oil, μέσω της πλήρους εξαγοράς της Anemos RES. Η έκτακτη γενική συνέλευση της Motor Oil ενέκρινε την περασμένη Δευτέρα την επικύρωση της συμφωνία για την εξαγορά του υπολοίπου 25% των μετοχών, καθώς είχε προχωρήσει στην εξαγορά του υπολοίπου 75% από τον Δεκέμβριο του 2022. Έτσι, ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ισχυροποιώντας την παρουσία του στον κλάδο της ενέργειας και ειδικά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

@ Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της έκδοσης ομολόγου από την Εθνική Τράπεζας, καθώς η τράπεζα άντλησε το ποσό των 600 εκατ. ευρώ, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,4 δισ. ευρώ, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,50% και το 85% απορροφήθηκε από ξένους επενδυτές. Το ομόλογο έχει πενταετή διάρκεια και παρέχεται η δυνατότητα ανάκλησης στα τέσσερα έτη, ενώ οι αγοραστές ξεπέρασαν τους 200 και το 70% του ποσού κατανεμήθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων και ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βιβλίο που έχει καταγραφεί σε έκδοση ομολόγου υψηλής εξασφάλισης από ελληνική τράπεζα τα τελευταία χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος, το τελικό επιτόκιο υποχώρησε στο 4,50% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 5%. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι αποκαλύπτουν τα γκάλοπ που «τρέχουν» όλες οι εταιρείες, ποιος είναι ο πήχης για το ΠΑΣΟΚ, και ποιοι μεθοδεύουν την τοποθέτηση «συνδιαχειριστή» παρά τω Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου 

Τελικά δεν θα υπάρξει «καταιγιδα» από δημοσκοπήσεις τις επόμενες μέρες αφού οι περισσότερες εταιρείες αναμένουν και τις εξελίξεις αυτής της βδομάδας για να προχωρήσουν στην ολοκλήρ...

Την Πέμπτη τα σπουδαία στην Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, γιατί ανησυχούν οι βουλευτές της ΝΔ και πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η ασυλία της Ευρωβουλής για τον Κασσελάκη

Η πρώτη μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, δεν έβγαλε και κάποιες σημαντικές πολιτικές ειδήσεις. Η χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία παράπεμπε σε μ...

Η ψήφος εμπιστοσύνης και η αποσταθεροποίηση, γιατί ο Κασσελάκης κέρδισε με το σπαθί του Όσκαρ Γελοιότητας και μια πολιτική ανάσα για τον Ανδρουλάκη

Το δημοσίευμα του «Βήματος» που έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στο προαύλιο του Μαξίμου το απόγευμα του Σαββάτου και η οργισμένη αντίδραση της Κυβέρνησης σε μια δημοσιογραφική αποκάλυψ...

Φόρτωση άρθρων...