Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Αλέξη, οι μνήμες δεν διαγράφονται

Πρωταρχικός ρόλος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι να ελέγχει την Κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή και να την επαναφέρει στην τάξη για οποιοδήποτε λόγο εκτρέπεται των καθηκόντων της. 

Αυτές οι πράξεις είναι βεβαίως, συνταγματικά κατοχυρωμένες, όπως άλλωστε, συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη της υφηλίου. Στην χώρα, όμως, της ‘’φαιδράς πορτοκαλέας’’, όπως ανέφερε ο ποιητής Άγγελος Βλάχος στο ποίημα ‘’Η ωραία Ελλάς’’ οι πρώτοι στίχοι τονίζουν ‘’Ξεύρεις την χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα’’; οι οποίοι απέκτησαν σκωπτικό αφήγημα στο πέρασμα του χρόνου. 

Στην προσφιλή πατρίδα μας, ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού, φαίνεται ότι ορέγεται με το φρούτο που παράγει η ‘’φαιδρά πορτοκαλέα’’, γι’ αυτό το καναναλώνουν, τρώγοντάς το ‘’αμάσητο’’. Στην χορεία αυτή των πολιτικών περιλαμβάνεται- δυστυχώς- και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όχι μόνον δεν κατανόησε ποτέ τους ρόλους που είχε αναλάβει στην μακρά πολιτική του θητεία, αλλά απεναντίας συμπεριφέρεται κάθε μέρα, ως πολιτικός σχολιαστής, ευτελούς λαϊκής ιστοσελίδας.

Οι καθημερινές δηλώσεις του, όζουν μιας ξεπερασμένης ρητορικής παλαιότερων εποχών, όμως είναι πασπαλισμένες με μίσος, εχθροπάθεια, αγραμματοσύνη και χυδαιότητα.

Οι κατά καιρούς δηλώσεις του, εκτός από θυμηδία, προκαλούν και το δημόσιο αίσθημα, για το γεγονός ότι δυσφημεί την χώρα μας, και μάλιστα σε δημόσιες εκδηλώσεις, παρουσιάζοντάς την ως διεφθαρμένη, όπου «οι επενδυτές υποχρεώνονται να πληρώνουν μίζες κάτω από το τραπέζι». 

Σε μια άλλη εκδήλωση στο Βερολίνο, είχε πει ότι «η Ελλάδα μετεωρίζεται ανάμεσα στην διαφθορά και την φτώχεια». Είθισται, οι πολιτικοί, όταν βρίσκονται εκτός συνόρων να μην καταγγέλλουν την χώρα τους. Όμως, αυτή η τακτική για τον Τσίπρα, είναι ‘’ψιλά γράμματα». 

Επίσης ο Αλέξης, που άγεται και φέρεται, δεν έχει μιλήσει ποτέ για τα εθνικά θέματα και για τις καθημερινές απειλές που εκτοξεύει ο Ερντογάν. Και πώς να το κάνει άλλωστε, όταν πιστεύει ότι δεν «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα». 

Γι’ αυτό και δεν ψηφίζει στη Βουλή τις αμυντικές δαπάνες για την αγορά υποβρυχίων και αεροσκαφών. 

Ας μην μας προκαλούν εντύπωση, αυτές οι ενέργειές του, όταν είναι νωπό το όνειδος της εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Πιστεύει ο Τσίπρας, ότι όλα τα ανομήματά του- και είναι πάμπολλα- θα διαγραφούν από την μνήμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού; 

Κάνει λάθος, όμως, γιατί ο κυβερνητικός βίος και πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας εφιάλτης που τον καταδιώκει, επειδή κάθε στιγμή του θυμίζει το σαθρό παρελθόν του. 

Γι’ αυτό αντιδρά σπασμωδικά. Ηχηρή απάντηση, στις αθλιότητες του Τσίπρα, έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σε μια εμπεριστατωμένη του ομιλία χθες, αποκάλυψε ένα αδιανόητο επίτευγμα - μέχρι σήμερα- αφού έγιναν 1,2 δισεκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, που σημαίνει ότι 1,2 δισεκατομμύρια ουρές δεν υπήρξαν σε πάμπολλες υπηρεσίες. 

Έχει απόλυτο δίκαιο ο υπουργός Κυριάκος, όταν τόνισε ότι πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να συνομιλήσουμε με το μέλλον και όχι με το παρελθόν». Αυτό θα είναι και το διακύβευμα των προσεχών εκλογών. Στις κάλπες θα μιλήσει ο λαός, προκειμένου να μπορεί να καθορίζει το μέλλον του. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...