Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Από που προήλθε ο κορωνοϊός και πως διαδόθηκε (Β' Μέρος)

Απόψεις Λάμπρος Ροϊλός

Στην πιθανή ερώτηση κάποιων: Γιατί να μας ενδιαφέρει τώρα η προέλευση του Κορωνοϊού αφού περάσαμε ότι περάσαμε;

Απαντάει με την γραπτή δήλωση/κατάθεση του ο Jamie F. Metzl (πρώην μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Π.Ο.Υ. και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) της 8/3/23 προς την Select Subcommittee της Βουλής των ΗΠΑ (στην σε εξέλιξη έρευνας της για την προέλευση του SARSCOV2): «Αν και ο επίσημος παγκόσμιος αριθμός θανάτων από τον COVID-19 είναι περίπου 7.000.000, ο Economist εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιο κοντά στα 20.000.000 συμπεριλαμβανομένων πάνω από ένα 1.000.000 Αμερικανών. Αυτά δεν είναι απλώς αριθμοί. Αντιπροσωπεύουν τους γονείς, τους συνεργάτες, τα παιδιά, τους συγγενείς, τους συναδέλφους και τους φίλους μας. Πάνω από 100.000.000 άνθρωποι έχουν ριχτεί σε απόλυτη φτώχεια. Αναρίθμητοι άλλοι έχουν αντιμετωπίσει δραματικές σωματικές, συναισθηματικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές απώλειες. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και σε κάθε ένα από αυτά τα θύματα την πληρέστερη δυνατή έρευνα για το πώς εκτυλίχθηκε αυτή η τραγωδία (-που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί-) και τις καλύτερες προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι μια καταστροφή όπως αυτή δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

Το ότι ο Κορωνοϊός που διέφυγε από το εργαστήριο WIV δεν ήταν ένας απλός φυσικός ιός από αυτούς που συνέλεγε το εργαστήριο από τις σπηλιές νυχτερίδων και την φύση γενικότερα, αλλά ήταν ένας χειραγωγημένος/ μεταλλαγμένος, με τεχνητό τρόπο στο εργαστήριο ιός, αποδεικνύεται: (α) Από τις πιο πάνω έρευνες.(Βλέπε Α΄μέρος) (β) Από την ίδια την έκθεση/ απολογισμό της Αμερικανικής ΜΗΚΥΟ ECOHEALTH ALLIANCE σχετικά με την χρηματοδότηση της έρευνας της αυτής στο WIV για το διάστημα πριν από το 2018 έως και τον Μάιο 2019.. Αλλά ειδικότερα και αναλυτικότερα περιγράφεται (γ) στην έγγραφη κατάθεση και εξέταση του Nicholas Wade (επιστημονικού συγγραφέα και για 30 χρόνια επιστημονικού συντάκτη των N.Y.Times και συντάκτη στα επιστημονικά περιοδικά “Nature” και “Science”) της 8/3/23 στην Επιλεγμένη Υποεπιτροπή (Select Subcommittee) για την Πανδημία του Κορωνοϊού της Βουλής

Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή: «η EcoHealth Alliance έκανε αίτηση το 2018 για επιχορήγηση 14 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα πρόγραμμα του Πενταγώνου που ονομάζεται Project DEFUSE. Αυτή η πρόταση επιχορήγησης, παρόλο που δεν χρηματοδοτήθηκε τελικά από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (γιατί την θεώρησε πολύ επικίνδυνη), παρέχει μια βαθιά εικόνα για τα ακριβή είδη χειραγώγησης του ιού που είχαν στο μυαλό τους οι ερευνητές της Γουχάν».

«Το βασικό συστατικό του SARS2, που κάνει τον ιό τόσο μολυσματικό, είναι ένα μικρό γενετικό στοιχείο γνωστό ως θέση διάσπασης φουρίνης. (Αυτή είναι μια πολύ μικρή περιοχή στην ακίδα πρωτεΐνης του ιού με αυτή την ονομασία.) Έχει μήκος μόλις 12 γενετικές μονάδες, ένα μικροσκοπικό μέρος του γονιδιώματος των 30.000 μονάδων του ιού. Γνωρίζουμε ότι οι ερευνητές της Γουχάν σχεδίαζαν να εισαγάγουν αυτό ακριβώς το στοιχείο σε μια ομάδα κορωνοϊών, επειδή το λένε στην πρόταση επιχορήγησης DEFUSE. Και σχεδίαζαν να τοποθετήσουν τη θέση διάσπασης της φουρίνης σε μια συγκεκριμένη θέση στο γονιδίωμα του ιού. Η ακίδα πρωτεΐνης έχει δύο υπομονάδες με διαφορετικές λειτουργίες. Η πρώτη, που ονομάζεται S1, ανιχνεύει τον στόχο του ιού, δηλονότι μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη (ACE2) που κάθεται στην επιφάνεια των ανθρωπίνων κυττάρων που ευθυγραμμίζονται με τους ανθρώπινους αεραγωγούς. Η δεύτερη, S2, όταν αγκυροβολήσει στο κύτταρο, βοηθά τον ιό να συγχωνευθεί με την κυτταρική μεμβράνη. Αφού η εξωτερική μεμβράνη του ιού έχει συγχωνευθεί με το μολυσμένο κύτταρο, το ιικό γονιδίωμα εγχέεται στο κύτταρο, αιχμαλωτίζοντας τον μηχανισμό παραγωγής πρωτεϊνών και αναγκάζοντάς το να παράγει νέους ιούς. Αλλά αυτή η εισβολή δεν μπορεί να ξεκινήσει έως ότου διαχωριστούν οι υπομονάδες S1 και S2. Και εκεί, ακριβώς στη διασταύρωση S1 / S2, βρίσκεται η θέση διάσπασης της φουρίνης, η οποία διασφαλίζει ότι η πρωτεΐνη ακίδας διασπάται ακριβώς στο σωστό μέρος».

«Ένα χρόνο αργότερα, (συνεχίζει ο Ν.Wade) ο ιός SARS COV2 εμφανίζεται στη σκηνή και μαντέψτε - διαθέτει μια θέση διάσπασης φουρίνης, (-το μόνο γνωστό μέλος της μεγάλης οικογένειας ιών που το κάνει-) και η θέση διάσπασης βρίσκεται ακριβώς στη διασταύρωση S1/S2!!»

«Γιατί θα έπρεπε η εξελικτική διαδικασία της φύσης να παράξει, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, έναν ιό όπως αυτοί που περιγράφονται στην πρόταση DEFUSE;..» διερωτάται ο κος Wade. Την στιγμή μάλιστα που η έρευνα του ΠΟΥ αναφέρει ότι οι υπάρχοντες στην φύση Κορωνοϊοί απείχαν δεκαετίες στην φυσική τους εξέλιξη από τον SARS COV2.

Είδαμε πιο πάνω ότι τελικά τη χρηματοδότηση για το ίδιο ή/και το παρόμοιο πρόγραμμα αυτό (PREDICT) του εργαστηρίου του WIV, η EcoHealth Alliance την βρήκε από τους άλλους αμερικανικούς ομοσπονδιακούς οργανισμούς που αναφέραμε.

(δ) Στην έγγραφη κατάθεση και εξέταση του o Δρ. Robert R. Redfield (Διευθυντή του CDC (2018-2021), με 45 χρόνια της ιατρικής του καριέρας να έχουν επικεντρωθεί στη μελέτη των ιών) ενώπιον της ίδιας υποεπιτροπής (Select Subcommittee) την 8/3/23, όπου αναφέρει ότι από την αρχή ενστερνίστηκε την «δεύτερη υπόθεση/θεωρία δηλαδή την πιθανότητα ο ιός να εξελίχθηκε σε ένα εργαστήριο που εμπλέκεται στην έρευνα «κέρδους λειτουργίας» (Gain of Function). Αυτό είναι ένα είδος έρευνας (εξηγεί) στην οποία οι επιστήμονες επιδιώκουν να αυξήσουν τη μεταδοτικότητα ή/και την παθογένεια ενός οργανισμού προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τον οργανισμό (του ιού) και να ενημερώσουν τις προσπάθειες ετοιμότητας και την ανάπτυξη αντιμέτρων όπως θεραπευτικά μέσα και εμβόλια».

«Με βάση την αρχική μου ανάλυση των δεδομένων, έφτασα να πιστεύω -και εξακολουθώ να πιστεύω σήμερα- ότι υποδεικνύει ότι οι λοιμώξεις από τον COVID-19 ήταν πιο πιθανό να ήταν το αποτέλεσμα τυχαίας διαρροής εργαστηρίου παρά αποτέλεσμα φυσικής διάχυσης. Αυτό το συμπέρασμα βασίζεται 1ον κυρίως στη βιολογία του ίδιου του ιού, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας υψηλής μολυσματικότητάς του από άνθρωπο σε άνθρωπο, μετάδοση που θα προέβλεπε στη συνέχεια την ταχεία εξέλιξη νέων παραλλαγών (μεταλλάξεων), καθώς και 2ον από έναν αριθμό άλλων σημαντικών παραγόντων που περιλαμβάνουν τις ασυνήθιστες ενέργειες μέσα και γύρω από τη Γουχάν το φθινόπωρο του 2019».

Η έρευνα στο WIV και τα εμβόλια

«Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η έρευνα «κέρδους-λειτουργίας» (Gain of Function) είναι κρίσιμη για να ξεπεράσουμε τους ιούς με την ανάπτυξη εμβολίων, σε αυτή την περίπτωση, πιστεύω ότι είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, εξαπολύοντας έναν νέο ιό στον κόσμο χωρίς κανένα μέσο να τον σταματήσει και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.» Καταλήγει συμπερασματικά ο κος Redfield.

Αφού βασικός στόχος της έρευνας στο εργαστήριο της Γουχάν ήταν η αντιμετώπιση μιας μελλοντικής πανδημίας κορωνοϊών με την εύρεση των θεραπευτικών μέσων και εμβολίων, στα πλαίσια της πιο πάνω θεωρίας «gain of function», φυσικό δεν θα ήταν να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και την χρηματοδότηση οργανισμών και εταιρειών παραγωγής τέτοιων εμβολίων;

Σύμφωνα με τον κ. Μ.ΜακΚόλ (στην έκθεση του, της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής- Αύγουστος 2021) η Αμερικανική ΜΗΚΥΟ EcoHealth Alliance χρηματοδοτείτο για τα προγράμματα ερευνών στο WIV της Γουχάν μεταξύ άλλων και από το NIAID, τμήματος των NIH (National Institutes of Health) στα πλαίσια κυρίως του προγράμματος PREDICT.

Ενός προγράμματος του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) για τις Αναδυόμενες Πανδημικές Απειλές (EPT).

Στην ιστοσελίδα του NIAID (The National Institute of Allergy and Infectious Diseases) της 20/10/21 ομολογείται η χρηματοδότηση αυτή της EHA και του WVI σχετικά με το πιο πάνω πρόγραμμα. Εκεί επιβεβαιώνονται τα αναφερόμενα πιο πάνω στην έκθεση/κατάθεση του κ. Wade, αφού αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η έρευνα που ενέκρινε το NIH στο πλαίσιο της επιχορήγησης στην EcoHealth Alliance με υπο-χρηματοδότηση στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν της Κίνας προσπάθησε να κατανοήσει πώς οι κορωνοϊοί των ζώων, ειδικά οι κορωνοϊοί νυχτερίδων, εξελίσσονται φυσικά στο περιβάλλον και έχουν τη δυνατότητα να μεταδοθούν στον ανθρώπινο πληθυσμό». … «Προκειμένου να μελετήσουν τους ζωικούς κορωνοϊούς που κυκλοφορούν στη φύση, οι ερευνητές αντικατέστησαν την πρωτεΐνη ακίδας από έναν καλά χαρακτηρισμένο κορωνοϊό νυχτερίδας, τον WIV1-CoV, με την πρωτεΐνη ακίδας των ζωικών κορωνοϊών που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε νυχτερίδες στην Κίνα. Χρησιμοποιώντας τεχνικές κοινές στην ιολογία, τα πειράματα περιελάμβαναν ποντίκια που ήταν γενετικά τροποποιημένα για προσομοίωση της ανθρώπινης εκδοχής της πρωτεΐνης ACE2.»

Στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Β&M Gates ανακοινώνεται ότι «με πρωτοβουλία του ιδρύματος αυτού (από τον Δεκέμβριο 2010) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η UNICEF, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates αρχίζει συνεργασία για την ενίσχυση του συντονισμού σε όλη τη διεθνή κοινότητα εμβολίων και τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης Εμβολίων, για την επόμενη δεκαετία». Ορίζοντας και διευθυντική επιτροπή που απετελείτο από την Dr. Margaret Chan τότε γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, και τον γνωστό μας Anthony S. Fauci (διευθυντή τότε του NIAID).

Βεβαίως ήδη το ίδρυμα του B.Gates και ο ίδιος από το 2000 ασχολείται αποκλειστικά μέχρι και σήμερα με τα ανά τον κόσμο εμβόλια , έχοντας παραιτηθεί έκτοτε από την Microsoft, και αποτελώντας τον 2ο σημαντικότερο χρηματοδότη του ΠΟΥ μετά τις ΗΠΑ.

Το 2014 εορτάζεται με σειρά εκδηλώσεων ο στενός σύνδεσμος του ιδρύματος αυτού με τον ομοσπονδιακό οργανισμό NIH (National Institutes of Health) με αιχμή την συνεργασία για τα εμβόλια.

Στην ιστοσελίδα του EHA το 2017 (μετά από 7ετή λειτουργία της ΜΗΚΥΟ αυτής με τις έρευνες που αναφέραμε στην Κίνα) ανακοινώνεται ότι: «Μια ομάδα ισχυρών παικτών - το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και το Wellcome Trust - συσπειρώθηκαν για να σχηματίσουν έναν οργανισμό που ονομάζεται Συνασπισμός για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες, Coalition for Epidemic Preparedness Innovations CEPI με στόχο την εξεύρεση τρόπων για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας εμβολίων. Και ένα πιλοτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία επτά χρόνια - που ονομάζεται PREDICT.»

Παρόλη την φιλανθρωπική ενασχόληση του B.G. σύμφωνα με το Forbes, αυτός ενώ το 2010 είχε περιουσία 53 δις δολαρίων, το 2020 την αύξησε σε 98 δις, που τον κατέτασσε τότε σε 2o πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο!

Στην περίφημη, βιντεοσκοπημένη ομιλία του το 2015 προέβλεψε ότι για την νέα πανδημία που έρχεται, δεν είναι θέμα του «αν θα γίνει, αλλά του πότε θα γίνει». Για να αποβεί η πρόβλεψη του αυτή, εκείνο που ονομάζουμε, «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Καμία από τις έρευνες/εκθέσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας (αν και αποκλείουν ότι ήταν έρευνα για μέσο βιολογικού πολέμου)δεν εξέτασε το ενδεχόμενο μιας ηθελημένης διαρροής του ιού από το εργαστήριο. Κάτι τέτοιο βέβαια θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο έως απίθανο να αποδειχθεί.

Μόνο μια έμμεση αναφορά γίνεται στην δήλωση του διευθυντή του FBI κ. Wray στο ABC news, την 1/3/23 που είχε ως εξής: «Το FBI έχει αξιολογήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η προέλευση της πανδημίας είναι πιθανότατα ένα πιθανό εργαστηριακό περιστατικό στη Γουχάν». «Ξέρετε, (συνεχίζει) το FBI έχει λαϊκούς πράκτορες, επαγγελματίες, αναλυτές, ιολόγους, μικροβιολόγους κ.λπ., οι οποίοι εστιάζουν ειδικά στους κινδύνους των βιολογικών απειλών, που περιλαμβάνουν πράγματα όπως νέους ιούς όπως τον COVID και τις ανησυχίες ότι αυτοί «βρίσκονται σε λάθος χέρια», μερικών κακών, ενός εχθρικού κράτους, ενός τρομοκράτη, ενός εγκληματία και των απειλών που αυτοί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν».

Το αν η έναρξη της πανδημίας ήταν «ατύχημα» ή ηθελημένη πράξη κάποιου/ων θα παραμείνει αναπάντητο.

Όπως αναπάντητα θα μείνουν και τα ερωτήματα: Γιατί ο άνθρωπος χρησιμοποίησε την πυρηνική ενέργεια για κατασκευή όπλων που μπορούν να καταστρέψουν την ύπαρξη του και τον πλανήτη;

Γιατί στον κόσμο εκτιμάται ότι λειτουργούν εκατοντάδες εργαστήρια βιολογικού/χημικού πολέμου;

Γιατί ο άνθρωπος συνεχίζει (παρά τα προειδοποιητικά, καταστροφικά φαινόμενα) να προκαλεί την κλιματική αλλαγή και να συμπεριφέρεται ως προς αυτό, σαν να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, χωρίς φρένα, με 200 χλμ πάνω σε έναν τοίχο;

* Ο Λάμπρος Ροϊλός, είναι συντ. δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, συγγραφέας, ερευνητής

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...