Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γαλάζιο κάλεσμα για συσπείρωση με το βλέμμα στους αναποφάσιστους

Γενικό προσκλητήριο με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου κήρυξε η Πειραιώς. Τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από την χθεσινή ομιλία του στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και στο σύνολο του κομματικού μηχανισμού, ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης ήταν συγκεκριμένα. 

Το εγχείρημα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ η κατάκτηση του βασικού στόχου που είναι η αυτοδυναμία προϋποθέτει εγρήγορση, σχέδιο και ανάκτηση των ποσοστών που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα και σήμερα περιφέρονται πέριξ της δεξαμενής των αναποφάσιστων. 

Η αποκωδικοποίηση της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού αποκαλύπτει τη βούληση του ιδίου και του κόμματος να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική, προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές προς τα μικρότερα κόμματα, να κυριαρχήσει εκ νέου στο ζωτικό πολιτικό χώρο του κέντρου και να μην χαθεί ούτε μία ψήφος. 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι οι πολίτες στο τέλος του δρόμου θα αξιολογήσουν θετικά το συνολικό έργο της Κυβέρνησης, ενώ μιλούν για ένα θετικό ισοζύγιο σε δράσεις και πολιτικές που απευθύνονται στη μεσαία τάξη και πολύ περισσότερο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Δεν φαίνεται να υποτιμούν βέβαια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες κυρίως στην καθημερινότητα και στο μέτωπο της ακρίβειας. Αλλά πιστεύουν ότι η μάχη αυτή πρέπει να συνεχιστεί την επομένη των εκλογών, ενώ επενδύουν όχι μόνο στην προγραμματική τους πρόταση για την επόμενη μέρα, αλλά δείχνουν εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. 

Η σύγκριση με την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη, ενώ σε κάθε ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της κεντροδεξιάς την επιδιώκουν, θέλοντας να αναδείξουν τα δικά τους πλεονεκτήματα στην άσκηση της εφαρμοσμένης πολιτικής κατά τη διάρκεια της τετραετίας υπό δύσκολες συνθήκες.

Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται έως το τέλος του εκλογικού δρόμου με αίσθημα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, αλλά το πράσινο φως για μια νέα αυτοδύναμη τετραετία μπορεί να ανάψει μόνο ο ελληνικός λαός με την ψήφο του σε ένα μήνα από σήμερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...