Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η ανάδειξη του ισλαμοναζισμού σε πραγματική ιδεολογία μαζικής καταστροφής

Η έξαρση του αντισημιτισμού, οι επιθέσεις κατά εβραϊκών καταστημάτων στη Γαλλία και στο Βέλγιο και τα θλιβερά γεγονότα στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν, είναι πλέον ενδεικτικά της ανάδειξης του ισλαμοναζισμού σε πραγματική ιδεολογία μαζικής καταστροφής. 

Τον τίτλο αυτού του άρθρου τον δανείστηκα εν μέρει από την περίφημη ταινία – σατιρική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου το 1948, «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», στην οποίαν πρωταγωνιστούσαν οι αείμνηστοι ηθοποιοί Βασίλης Λογοθετίδης, Μίμης Φωτόπουλος και Ίλυα Λιβυκού.

Η διαφορά με τον τίτλο μας όμως, είναι ότι, σχεδόν 80 χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού και της φρίκης του, αυτός ο τελευταίος επιστρέφει και αυτή τη φορά υπό συνθήκες που μπορούν να τον καταστήσουν πολύ χειρότερο για τις δημοκρατικές κοινωνίες. Διότι η σύμπραξη ισλαμισμού και ναζισμού, είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να βιώσει ο ανθρώπινος πολιτισμός.

Αμφότερες οι ιδεολογίες είναι από τη φύση τους εγκληματικές και τούτο διότι δεν δίνουν καμμιά σημασία στον άνθρωπο, αν αυτός δεν είναι ισλαμιστής ή ναζί. Με πιο απλά λόγια, όπως γράφει ο Σύρος ποιητής και φιλόσοφος Αλί Αχμάντ Σαϊντ Εσμπέρ, τόσο ο ισλαμισμός όσο και ο ναζισμός, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, δεν αποδέχονται τον άλλον. Υπό αυτή την έννοια, το περίφημο Ισλαμικό Κράτος και τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς και η Χεζμπολλάχ, στην ουσία είναι μηχανές εξόντωσης. Η Χαμάς δεν θέλει και δεν επιδιώκει έναν καλύτερο κόσμο. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ύπαρξη ενός κόσμου υποταγμένου στους δολοφόνους της. 

Οι προθέσεις και αρχές τους δεν έχουν καμμιάν απολύτως σχέση με τα οράματα της αριστεράς, μέρος της οποίας τους στηρίζει, αλλά αυτοί την  απεχθάνονται. Συνεπώς, οι τρομοκρατικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από Ιράν, Κατάρ και Τουρκία κατά κύριο λόγο, κάθε άλλο παρά λύση στο Παλαιστινιακό επιδιώκουν. 

Ενδιαφέρονται περισσότερο να πλήττουν τη Δύση και το Ισραήλ, παρά να θέλουν βελτίωση της ζωής του παλαιστινιακού λαού. Όλοι αυτοί που σήμερα βιάζουν αποκεφαλίζουν, αφοδεύουν πάνω σε πτώματα και μαχαιρώνουν πισώπλατα, δεν οικοδομούν έναν νέο πολιτισμό, αλλά είναι οι φορείς του τέλους της ανθρώπινης ιστορίας. 
Είναι η προσωποποίηση της άγνοιας, του μίσους για τη γνώση και της απέχθειας για την ελευθερία. Είναι οι φορείς οι οποίοι τελικά θα καταστρέψουν και τον μουσουλμανικό κόσμο....».  

Όπως οι ναζί διέλυσαν, τη Γερμανία, θα προσθέταμε στα λόγια του Σύρου ποιητή και φιλόσοφου και όποιος θέλει ας καταλάβει τι εννοεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...