Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Στέφανε, στην Ελλάδα κάθε θαύμα κρατάει μόνο τρεις ημέρες

Ναι, λοιπόν, ήρθαν τα πάνω- κάτω, στο ευκλεές αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι την περασμένη Κυριακή, οπότε ο ‘’σώγαμβρος’’ στο κόμμα Στέφανος Κασσελάκης ενεδύθη την τήβεννο του αρχηγού, παραλαμβάνοντας τα ηνία από τον μέντορά του (και χορηγό του) Αλέξη Τσίπρα- ο οποίος ειρήσθω, ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο τήρησε αιδήμονα σιγή- το σύνολο, σχεδόν, του ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΥ μιλετιού, πανηγύριζε, για την νίκη του φωτο- Στέφανου.

Ήταν οι πρώτες ώρες της ευφορίας, γι’ αυτό και δεν έλειψαν οι υπερβολές από το πλήθος των συγκεντρωμένων στην πλατεία Κουμουνδούρου, οι οποίοι προέβλεπαν ότι φθίνει ‘’η βασιλεία του Μητσοτάκη’’, αφού ο μοσχαναθρεμμένος, αμερικανοτραφής, σε εύθετο χρόνο, θα καταλάβει ‘’τα θερινά ανάκτορα’’, εκτοπίζοντας τον ‘’εχθρό του λαού’’ Κυριάκο. Ο ευειδής, όμως, Στέφανος, ο οποίος δεν έχει εντρυφήσει αρκούντως, στην ελληνική Γραμματεία εν γένει, δεν γνωρίζει και την γνωστή στους παροικούντες στην Ελλάδα παροιμία, που λέει: “Κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις’’. Έτσι μετά το τριήμερο της ευωχίας, ο Στέφανος βρέθηκε την Δευτέρα, μπροστά σε αρκετές εκπλήξεις, οι οποίες, στην πολιτική κονίστρα της χώρας μας, έχουν καταγραφεί ως ‘’συντροφικά μαχαιρώματα’’. 

Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά ποιοι τον παρομοίασαν με τον γνωστό κωμικό Μπέμπε Γκρίλο ή τον Τραμπ, ή τον Τσε, όμως, αυτή η απαξίωση, φανερώνει περίτρανα ότι προσεχώς θα παραστούμε μάρτυρες καρατομήσεων στο ευαγές ίδρυμα της Κουμουνδούρου, αλλά και μαζικών αποχωρήσεων, από το συρρικνωμένο ήδη αριστερό μόρφωμα. Άλλωστε είναι ενδεικτική η στάση της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία στην πρώτη συνάντηση με τον αρχηγό, μετά την συντριβή της στις εκλογές, είπε ‘’ευχαριστώ όχι’’ και αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή στο κονκλάβιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν όλων αυτών των καθημερινών πυρών κατά του αρχηγού, των παραιτήσεων, είναι ηλίου φαεινότερον , ότι ο νεόκοπος αρχηγός θα πάρει τα μέτρα του. 

Για το καλό- βεβαίως- της συνοχής και της μακροημέρευσης ενός κόμματος, το οποίο ο συνεκτικός κρίκος, ήταν μόνον η προσμονή της επιστροφής στην εξουσία. Επειδή, όμως, το όνειρο αυτό είναι ‘’θερινής νυκτός’’, που πρώτος το αντελήφθη ο μεγάλος τιμονιέρης Αλέξης, θα δούμε προσεχώς και άλλα ενδιαφέροντα επεισόδια, με πρωταγωνιστή τον ‘’διάττοντα αστέρα’’ Στέφανο Κασσελάκη.  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...