Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τι συμβαίνει με τα... πυρηνικά «παιχνίδια» του Πούτιν απέναντι στη Δύση

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: Πούτιν

Οι απειλές του Πούτιν κατά της Δύσης, στην περίπτωση που εμπλακεί στην Ουκρανία με την αποστολή στρατευμάτων ήταν μια πολύ ωραία πάσα, ώστε ο Ρώσος εγκληματίας να "πουλήσει" με ωραίο τρόπο το αφήγημα του ενόψει των εκλογών που έρχονται.

Ο στυγνός και κυνικός Πούτιν δεν κινδυνεύει να χάσει από κάποιον, καθώς φρόντισε να... εξαφανίσει τον αντίπαλο του, Αλεξέι Ναβάλνι. Λειτουργεί ως δικτάτορας που απευθύνεται σε τρομοκρατικούς και ανελεύθερους πολίτες της χώρας του, ακυρώνοντας με τα καμώματα του τον καθοριστικό ρόλο του στην αναγέννηση της Ρωσίας τα τελευταία 25 χρόνια. Πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι αυτόν τον τύπο τον θαυμάζει σημαντικό ποσοστό Ευρωπαίων και Ελλήνων, όχι για τα επιτεύγματα στην οικονομία, αλλά για το δικτατορικό του ύφος!

Τον θαυμάζουν οι... δημοκράτες της Αριστεράς, οι οποίοι κουνάνε το δάκτυλο με το παραμικρό στο εσωτερικό μέτωπο και δεν διστάζουν να υπονομεύσουν και να σπιλώσουν τη χώρα μας, εκδηλώνοντας το μίσος τους, για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός τους πέταξε στην πολιτική "χωματερή". Κοντά σε αυτούς έχουμε τους φασίστες με χρυσαυγίτικη νοοτροπία, κάτι μπροστινούς παραεκκλησιαστικών οργανώσεων με αντιεμβολιαστικό... πρόσημο και κάποιους άλλους που εμπορεύονται επιστολές του... Ιησού και ονειρεύονται απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και της Αγίας Σοφίας, την οποία, ο Ερντογάν έχει μετατρέψει σε τζαμί, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πολύτιμο εταίρο του Πούτιν! Για να δείτε με ποιους τρελούς και παλαβούς αντιευρωπαϊστές και φιλοπουτινικούς έχει μπλέξει αυτή η χώρα! Κλείνει η παρένθεση...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η χθεσινή αποκάλυψη των Financial Times για τα σενάρια τρόμου που αναφέρονται στα απόρρητα ρωσικά αρχεία στην περίπτωση σύρραξης με την Ευρώπη. Μάλιστα, στο στόχαστρο της Ρωσίας βρίσκεται και η Κίνα με βάση όσα αναφέρονται 10 χρόνια πριν, με την οποία έχει διαύλους συνεργασίας ο Πούτιν. Τα ρωσικά αρχεία αναφέρονται στα κριτήρια για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, τα οποία είναι χαμηλότερα από αυτά που έχει παραδεχθεί η Ρωσία. Πάντως, ο Πούτιν θα μπορούσε να απαντήσει με πυρηνικά, εάν δεχόταν εχθρική εισβολή (κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί από τη Δύση), ή αν καταστρεφόταν το 20% των υποβρυχίων στρατηγικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις απόψεις αναλυτών, που επικαλούνται οι FT, τα πυρηνικά της Ρωσίας, που μπορούν να μεταφερθούν με πυραύλους από ξηρά, θάλασσα και αέρα, είναι σχεδιασμένα για περιορισμένη χρήση στο πεδίο της μάχης σε Ευρώπη και Ασία, σε αντίθεση με τα "βαριά πυρηνικά" που στοχεύουν προς τις ΗΠΑ. Μάλιστα, η ενέργεια που εκλύουν αυτά τα όπλα συγκρίνεται με τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945. Τα ρωσικά αρχεία, σύμφωνα με τους Financial Times χρονολογούνται τουλάχιστον 10 χρόνια νωρίτερα, αλλά είναι επίκαιρα, καθώς χθες, στην ετήσια ομιλία του, ο Πούτιν επανέλαβε τις απειλές του για τη χρήση των πυρηνικών όπλων. Όσο για τους Κινέζους, φαίνεται ότι υπάρχει κοινός τόπος με τη Ρωσία, αλλά ο ηγέτης της χώρας, Σι Τζιπίνγκ, δεν θα διακινδύνευε να έρθει πάρα πολύ κοντά με τον Πούτιν, μεγαλώνοντας την απόσταση από τη Δύση, στην οποία η Κίνα στηρίζει το 70% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος της.

Ο Πούτιν στέλνει το μήνυμα ότι "δεν θα σας πειράξω αν δεν με πειράξατε", δηλαδή αν δεν συμμετάσχουν ευρωπαϊκά και νατοϊκά στρατεύματα σε κοινές πολεμικές επιχειρήσεις με τους Ουκρανούς. Σίγουρα, θεωρεί ότι η παράνομη κατάληψη εδαφών άλλου κράτους, αποτελεί έδαφος της Ρωσίας και ως εκ τούτου, μια αντεπίθεση για την ανακατάληψη τους, θα μπορούσε να εμπίπτει στα κριτήρια περί χρήσης των ρωσικών πυρηνικών. Για να το κάνουμε πιο... λιανά, εφόσον δεν υπάρξει αντεπίθεση των Ουκρανών για την ανακατάληψη εδαφών στην Ανατολική Ουκρανία με τη συνδρομή δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων, ο Πούτιν θα μας... λυπηθεί και δεν θα κηρύξει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τα πυρηνικά του. Όσο ο ίδιος έχει όπλα που στοχεύουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, άλλο τόσο η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν "κλειδωμένους" στόχους επί ρωσικού εδάφους. Αυτός που θα πατήσει πρώτος το κουμπί θα έχει ανοίξει τις... πύλες της κολάσεως για ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε κάθε περίπτωση, εάν φτάσουμε σε ένα τέτοιο σενάριο θα μιλάμε για καταστροφή στον πλανήτη, η οποία θα οδηγήσει σε κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Εκεί σταματούν όλες οι συζητήσεις, καθώς το κόστος θα είναι μη διαχειρίσιμο για όλους. Και αυτό είναι σίγουρο ότι δεν το επιθυμεί πρώτος απ΄ όλους ο Πούτιν, ο οποίος χθες έταξε διορισμούς, αύξηση των φόρων στους πλούσιους και μείωση για τους φτωχούς, οικόπεδα, αυτοκίνητα και πάει λέγοντας. Ο στόχος του είναι προφανής καθώς θέλει να δημιουργήσει κλίμα ανάτασης στους Ρώσους πολίτες για να πάνε να του δώσουν ποσοστό... Στάλιν, ιδίως τώρα που δεν έχει κανέναν αντίπαλο. Όπως έχει αποδείξει η μέχρι σήμερα πορεία του, δεν διστάζει να εξαφανίσει όσους δεν... γουστάρει και δεν διστάζει να κάνει "ντου", όπου θέλει. Από την άλλη πλευρά, βαδίζει προσεκτικά και περιμένει να προκληθεί ρήγμα στην Ευρώπη με βάση το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, θέτοντας ως επόμενο στόχο την πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ. Τηρεί στάση αναμονής και πιστεύει ότι μπορεί να ανακατέψει την... τράπουλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ενίσχυσης των ακροδεξιών και ακρο-αριστερών κομμάτων που του γλείφουν τα... χαλιά του Κρεμλίνου.

Η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν πρέπει να κάνει το... χατίρι του Πούτιν

Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν το χατίρι του Πούτιν στις Ευρωεκλογές γιατί θα είναι κάτι που θα το πληρώσουμε όλοι και θα μοιάζει σαν να "πυροβολούμε τα πόδια μας".

Οι φίλοι του Πούτιν εντός Ευρώπης είναι οι εχθροί για όλους τους Ευρωπαίους και αυτό πρέπει να το έχουμε καλά ριζωμένο μέσα στο μυαλό μας. Τουλάχιστον όσοι καταλαβαίνουμε ότι η Ευρώπη αποτελεί το σπίτι μας και αν βρεθούμε έξω από το... μαντρί, θα φάμε τα μούτρα μας! Αν υποπέσουμε σε λάθη ως ψηφοφόροι, τότε στη συνέχεια, δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για τις συνέπειες. Τις... τρέλες του Πούτιν τις πληρώσαμε με την έκρηξη των τιμών της ενέργειας, αν και μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρώπη... ξύπνησε και πλέον μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ότι δεν έχουμε ανάγκη από το ρωσικό φυσικό αέριο, μηδέ το πετρέλαιο του.

Ωστόσο, το κόστος το πληρώσαμε με πολύ ακριβά τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς και υπερ-πληθωρισμό. Την ακρίβεια εξακολουθούμε να τη βιώνουμε, ενώ τα επιτόκια του ευρώ έφτασαν στο ιστορικό υψηλό του 4%, πριν αρχίσουν να υποχωρούν από το καλοκαίρι. Όλα τα παραπάνω έχουν... ονοματεπώνυμο και σφραγίδα Βλαντιμίρ Πούτιν! Τον πληρώσαμε, τον πληρώνουμε και θα τον πληρώνουμε ακριβά, κι ας μην είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Γιατί αυτό που βιώνουμε και λέγεται "οικονομικός πόλεμος" έχει μπει στα σπίτια μας και στην τσέπη μας...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...