Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Εκλογές: Το συγκριτικό πλεονέκτημα Μητσοτάκη και η απελπισία του Τσίπρα

Ο κόσμος ξέδωσε κατά τις ημέρες των εορτών και με πιο... καθαρό μυαλό θα προσέλθει στις 21 Μαΐου για να εκφράσει τη βούληση του.

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα έχει χαρακτήρα κομματικό, αλλά μάλλον σε χαλαρούς ρυθμούς, κάτι που προβληματίζει τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Είναι μια μάχη εντυπώσεων πρώτα απ΄ όλα,  ενώ αν πάμε σε δεύτερη, τότε θα υπάρξουν μετακινήσεις προς τον πρώτο, όπως εκτιμούν οι δημοσκόποι.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η Νέα Δημοκρατία ποντάρει σε ένα καλό ποσοστό και σε μια διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε στη δεύτερη αναμέτρηση να αυξήσει τη διαφορά και να πλησιάσει προς τον στόχο της αυτοδυναμίας. Ακόμη και δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, εντούτοις, θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για τη συγκρότηση κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το οποίο... ψιθυρίζεται σε γραφεία και διαδρόμους.

Αυτό που ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι το "ξεφούσκωμα" σε μια ενδεχόμενη -όσο και εξαιρετικά πιθανή- δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, όπου θα επιβεβαιωθεί ότι ο Μητσοτάκης διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα για να επανεκλεγεί πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που πήγε να σηκώσει... κεφάλι με την... ηχηρή μεταγραφή Αντώναρου (εδώ γελάμε!), καλείται να αμυνθεί έναντι της επίθεσης που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Γεωργούλη και σε συνέχεια του πρέσινγκ για την... εργατική βίλα με πισίνα του Ραγκούση στην Πάρο.

Η υπόθεση Γεωργούλη προσλαμβάνει εξόχως πολιτικές διαστάσεις, εμπλέκοντας άμεσα ως... θύμα και το ΠΑΣΟΚ! Επιπλέον, οι τελευταίες εξελίξεις καταρρίπτουν το αφήγημα που ήθελε να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτός είναι ο ηθικός, ο άσπιλος, ο αμόλυντος και ο καθαρός, ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα... βιαστών, παιδοβιαστών και όποια άλλη ανοησία λανσάρισαν επιμελώς από τα social media τα αναίσθητα και ανισόρροπα "τρολ" του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, πιο μπλεγμένο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν θέλει για πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, έχει βολιδοσκοπήσει τον... άγνωστο Χ πρωθυπουργό, θέλει να συγκροτήσει μια προοδευτική κυβέρνηση, αλλά γενικώς, κάτι συμβαίνει με τα υλικά που έχουν μπει στο... μίξερ και το... γλυκό που ετοιμάζει να σερβίρει είναι... μάπα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έως τις εκλογές, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιστρατεύσει όλο το "οπλοστάσιο" των... ψεμάτων, μπας και μπορέσει, μέσω των εντυπώσεων που θα δημιουργήσει, να αποτρέψει την επιστροφή ψηφοφόρων της "αδιευκρίνιστης ψήφου" στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και να συσπειρώσει το δικό του ακροατήριο.

Η απελπισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεγάλη μετά τα πλήγματα από τις υποθέσεις Ραγκούση, Μιθριδάτη και Γεωργούλη. Εκεί στην Κουμουνδούρου είπαν να... ρεφάρουν με τη... μεταγραφή του πολιτικού... υπερ-κολοσσού Αντώναρου, αλλά η υπόθεση θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον... Τοτό!

Οι μνήμες του 2015 και της περιόδου 2015-2019, καθώς και το κίβδηλο αφήγημα του "αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος" χτυπάνε... κόκκινο κυρίως στους αναποφάσιστους, μικρό μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την παράμετρο ότι ο χρόνος λειτουργεί σταθερά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη. Όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν επί της... κάλπης!

Το κυβερνών κόμμα "τρέχει" με αυτοπεποίθηση προς τις εκλογές και με ισχυρό "χαρτί" τον Μητσοτάκη, ενώ αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ... βολοδέρνει και ο Τσίπρας δεν πείθει λόγω πρότερου... ανέντιμου πολιτικού βίου!

Το κλίμα στην κοινωνία μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα υπέρ της κυβέρνησης, ωστόσο, είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό σώμα εμφανίζεται πολυδιασπασμένο, αλλά τη διαφορά θα την κάνουν οι αναποφάσιστοι. Αυτοί θα είναι οι ρυθμιστές των εκλογών και από αυτούς θα γραφτεί η Ιστορία στην κάλπη. Επιπλέον, από τότε που διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις (δηλαδή εδώ και 30 χρόνια), ποτέ δεν έχει χάσει το κόμμα που είναι πρώτο στην πρόθεση ψήφο, διαθέτει τεράστια διαφορά στην παράσταση νίκης από το δεύτερο και ο αρχηγός του προηγείται ξεκάθαρα στο ερώτημα "ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός" σε σχέση με τον επικεφαλής του δεύτερου κόμματος...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Θα επισκεφθεί τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα, ημέρα το...

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Φόρτωση άρθρων...