Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Εκλογές: Το μοτίβο Μητσοτάκη έως την τελική αναμέτρηση με τον Τσίπρα

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή του Alpha "Πρωταγωνιστές" με τον Σταύρο Θεοδωράκη, δίνει και το στίγμα των εξελίξεων έως τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν εντός του Μαΐου.

Ο Μητσοτάκης παίρνει πάνω του όλο το παιχνίδι, αναδεικνύοντας τις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, "επιβάλλοντας" τη σύγκριση με τον Τσίπρα και εμφανώς διατεθειμένος να αναλάβει κάθε πολιτική ευθύνη για ό,τι έχει γίνει και... δεν έχει γίνει στην τετραετή θητεία του.

Στο Μαξίμου, βλέποντας την ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις μετά το σοκ από την τραγωδία των Τεμπών, ξέρουν ότι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις περνάει μέσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και βεβαίως, από τα μέτρα τα οποία θα γίνονται ολοένα και πιο χειροπιαστά για τους πολίτες.

Η ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών του αερίου και του ρεύματος αποτελούν "κράχτη" για μια καλύτερη ψυχολογία, ενώ "τρέχουν" τα μέτρα στήριξης, προς συνταξιούχους με την ενίσχυση "προσωπικής διαφοράς", τους μισθωτούς με τον κατώτατο μισθό, τους καταναλωτές με το Market Pass, τους αγρότες με την καταβολή επιχορηγήσεων και το ευνοϊκό κλείσιμο για τις εκχερσωμένες εκτάσεις, τους στρατιωτικούς με τις γενναίες αυξήσεις των επιδομάτων θέσης και ευθύνης και πάει λέγοντας.

Το γεγονός ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος κοντεύει να πιάσει το 20%, σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, το οποίο είναι πικραμένο από την τραγωδία των Τεμπών και ρίχνει το ανάθεμα σε όλους τους πολιτικούς. Ωστόσο, όσοι από αυτούς θα πάνε να ψηφίσουν, είναι υποχρεωμένοι να μπουν στη βάσανο της σύγκρισης. Το μόνο σίγουρο είναι η συντριπτική πλειονότητα απορρίπτει τον Τσίπρα, οπότε στο πεδίο της τελικής σύγκρισης με τον Μητσοτάκη, υπερτερεί σαφέστατα ο πρωθυπουργός.

Οι δυσκολίες των τελευταίων 3 ετών, καθώς συνέβησαν σοκαριστικές εξελίξεις με την πανδημία και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, όπου καταχειροκροτήθηκε, η ενίσχυση της άμυνας της χώρας με τον Φράχτη στον Έβρο και την προμήθεια των πρώτων Γαλλικών υπερ-μαχητικών Ραφάλ, η ψηφιοποίηση του κράτους, η προσέλκυση επενδύσεων, η μείωση της ανεργίας, η έκρηξη των τιμών των ακινήτων και γενικώς η εικόνα μεγαλύτερης σιγουριάς και ασφάλειας με τον Μητσοτάκη, δεν θα πάνε στο... καλάθι των άχρηστων, όσο και αν έχουν προκύψει νέα δεδομένα μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Η σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι de facto ανεδαφική. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας πιστεύει κατά βάθος ότι δεν μπορεί να συγκρίνει δύο εντελώς ανόμοια πράγματα. Από τη μία, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει όλα τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ηγέτη και από την άλλη, ο Τσίπρας δεν είναι τίποτα, παρά... ηγέτης του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού και... πρεσβευτής του ανερυθρίαστου ψεύδους!

Οι μετρήσεις των δημοσκόπων αυτήν την περίοδο δείχνουν ανάκαμψη του Μητσοτάκη που οδηγεί σε ανάκαμψη το κυβερνών κόμμα, ενώ αντιθέτως, ο Τσίπρας, με τους... πολακισμούς του, φέρνει έναν και διώχνει δύο από τους αναποφάσιστους. Ο κίνδυνος να περιπέσει η χώρα και πάλι σε επικίνδυνους πολιτικούς κακοποιούς είναι υπαρκτός, έστω και αν οι πιθανότητες είναι λιγότερες σε σχέση με το βασικό σενάριο της πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο περισσότερο βγαίνει προς τα έξω ο Μητσοτάκης τόσο περισσότερο θα συσπειρώνει τη Νέα Δημοκρατία, ενώ όσο περισσότερο κάνει σόου ο Τσίπρας, τόσο θα διώχνει αναποφάσιστους κεντρώους που ίσως θα επιχειρούσαν να... ξαναδοκιμάσουν... Δεύτερη Φορά Αριστερά!

Η χώρα δεν μπορεί να γίνει έρμαιο πολιτικών σκιτζήδων, που θεωρούν ως "εχθρό" την κανονικότητα και "σύμμαχο" την ανωμαλία. Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και αφού περάσουμε ένα ήσυχο Πάσχα ψυχικής ανασυγκρότησης και ηρεμίας, ευχόμαστε ότι το μυαλό των περισσότερων από αυτούς που δίνουν κυβερνήσεις θα λειτουργήσει θετικά και όχι καταστροφικά για τη χώρα.

Όπως λένε άνθρωποι που διαθέτουν το χάρισμα της δημιουργικής σκέψης, ο Μητσοτάκης αποτελεί μια πολυτέλεια για τη χώρα και ο Τσίπρας, κάτι που δεν μπορεί να αποτελεί το αύριο της χώρας. Όσο για τους... κομπάρσους των υπολοίπων κομμάτων, καλό είναι πριν σηκωθούν στις... πατούσες τους, κουνώντας ταυτόχρονα το... δάκτυλο, να μετράνε το... μπόι τους και να μην παρασύρονται από την αλαζονεία και τον ψεύτικο εγωισμό τους.

Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρό κυβερνήτη και όχι από πολιτικούς τζογαδόρους που δεν αντιλαμβάνονται πώς πρέπει να πορευτεί αυτή η χώρα σ' έναν ευμετάβλητο κόσμο ποικίλων και πολυεπίπεδων προκλήσεων. Ας ελπίσουμε ότι οι ψηφοφόροι θα σκεφτούν σοφά και θα αποφύγουν το μεγάλο λάθος μέσα στο... παραβάν. Ψηφίζοντας ανάξιους, ψεύτες και τυχοδιώκτες, δεν μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία. Η ψήφος πρέπει να είναι "όπλο" για την πρόοδο και δεν μπορεί να είναι το... όπλο για να τινάξουμε τα μυαλά μας στον αέρα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υποψηφιότητα Μπελέρη αλλάζει τα δεδομένα, ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στα ευρωψηφοδέλτια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η πρόταση στον Κασσελλάκη να… αξιοποιήσει τον Πάνο Καμμένο

Αλλαγή κλίματος και τάσεις επανασυσπείρωσης καταγράφουν τα πρώτα δείγματα των κυλιόμενων μετρήσεων μετά την ανακοίνωση του «γαλάζιου» ευρωψηφoδελτίου. Κομβικό σημείο προφανώς αποτ...

Τι (δεν) δείχνουν τα γκάλοπ που συνεχίζουν να «τρέχουν», γιατί δεν φοβίζει η επόμενη μέρα της κάλπης τους Ανδρουλάκη και Κασσελάκη και το ξεφούσκωμα του Βελόπουλου

Δεν εντοπίζουν κάποια σπουδαία ανατροπή οι δημοσκόποι στις μετρήσεις που θα συνεχίσουν να «τρέχουν» σε εβδομαδιαία πλέον βάση μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Η εικόνα για την Νέ...

Φόρτωση άρθρων...