Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Μπορεί να μιλήσει αλλά όχι να βρεθεί με τον Τζόρτζι - Τι λέει ο δικηγόρος της

Παρασκήνιο

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο Βέλγος συνήγορός της, Σβεν Μαρί μίλησε για την επόμενη «μάχη» της πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου ενώ υπογράμμισε ότι είναι ευτυχισμένη που είναι με το παιδί της.

«Είχα τη χαρά να ακούσω την κυρία Καϊλή αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ήταν σπίτι. Είχαμε μία σύντομη συνομιλία για να δω πώς πήγαν τα πράγματα. Χάρηκα που κατάλαβα πως ήταν ευτυχισμένη που βρήκε το παιδί της» ανέφερε ο Σβεν Μαρί μιλώντας στο Open.

Ερωτώμενος ποιες είναι οι προϋποθέσεις για κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι τόνισε: «Η κυρία Καϊλή δεν μπορεί προς το παρόν να βγει από το σπίτι της. Πρόκειται για 24ωρη κράτηση στο σπίτι της. Δεν είναι σαν την ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέρος της εκτέλεσης της ποινής, όταν είσαι ήδη καταδικασμένος, γιατί υπάρχουν άλλοι κανόνες, αλλά εδώ είναι ο κατ΄οίκον περιορισμός».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του

Σχετικά με τη βοήθεια στις καθημερινές της ανάγκες ο Σβεν Μαρί δήλωσε ότι στο πλευρό της Εύας Καϊλή είναι ο πατέρας της και μέλη της οικογένειάς της. «Για κάποιον που είναι μόνος είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει να κάνεις ψώνα, να βγεις με το παιδί. Όλα αυτά μπορεί να τα διαχειριστεί και αυτό είναι καλό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση αν θέλει να δει τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά όπως είπε είναι «δύσκολο, αφού είναι και αυτός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, οπότε δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του. Μπορούν να έχουν επαφή τηλεφωνικά, αλλά όχι να βλέπει ο ένας τον άλλο με φυσική παρουσία».

Τέλος, σχετικά με τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της Εύας Καϊλή δήλωσε ότι σε ένα μήνα θα ζητήσει από το Προδικαστικό Συμβούλιο να βγάλει το βραχιολάκι: «Η έρευνα θα συνεχιστεί. Εντός δύο μηνών η κυρία Καϊλή θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα του Προδικαστικού Συμβουλίου για να δει εάν το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα διατηρηθεί για άλλους δύο μήνες ή όχι. Στην αίθουσα του Συμβουλίου μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιoλάκι και να ζητήσουμε την υπό όρους αποδέσμευση. Αυτή είναι μία πρωτοβουλία που θέλω να αναλάβω μέσα σε έναν μήνα» κατέληξε ο Σβεν Μαρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...