Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Hurriyet: Fake news σε προκλητικό πρωτοσέλιδο για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Κάνει το «άσπρο-μαύρο» για τους επικίνδυνους τουρκικούς ελιγμούς - «Πανικός στο Αιγαίο» - Δείτε βίντεο από τις παρενοχλήσεις

Νέα πρόκληση από την Τουρκία, αυτή τη φορά από την εφημερίδα Hurriyet, η οποία δημοσιεύει fake news για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι.

Συγκεκριμένα η Hurriyet αναφέρει στον τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», ενώ σημειώνει ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους τούρκους αλιείς», ενώ στο άρθρο κάνει λόγο για φόβο και πανικό στην Αθήνα. Παράλληλα στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρει:
«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

news

Το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι
Υπενθυμίζεται πως στο Φαρμακονήσι τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε και παραλίγο να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πλάνα που είχε παρουσιάσει ο ΣΚΑΪ, τα τουρκικά σκάφη
φαίνονται μια ανάσα από το Φαρμακονήσι.

Έλληνες ψαράδες, που βρίσκονταν κοντά, ενημέρωσαν το Λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση.

Ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο όπου τρία τουρκικά σκάφη είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία τουρκικού περιπολικού στα ελληνικά ύδατα.

 

Το πλωτό του Λιμενικού περνάει ξυστά από το ελληνικό αλιευτικό και κατευθύνεται προς τις τουρκικές μηχανότρατες που αλίευαν στην περιοχή, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...