Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Εκλογές: Η πολιτική της προόδου κόντρα στο κούφιο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Στις προσεχείς εκλογές οι Έλληνες πολίτες με αίσθημα ευθύνης και ωριμότητα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην Ελλάδα της προόδου και στην... Ελλαδίτσα του τίποτα και του βούρκου. Μιλάμε όχι για το σύνολο του Ελληνικού λαού, αλλά για την κρίσιμη μερίδα των πολιτών που δίνει κυβερνήσεις.

Η πρώτη εκδοχή, αυτή της ωριμότητας, έχει να κάνει με τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης, τα οποία εξυψώνουν τη χώρα. Η δεύτερη εκδοχή, αυτή του... βούρκου, εμπεριέχει τη "συνταγή" της... προοδευτικής χρεοκοπίας, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στο κούφιο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Στις προσεχείς εκλογές δεν καλούμαστε μόνο να ψηφίσουμε το κόμμα που θα πάει τη χώρα παραπέρα, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να σταλεί και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που υπηρετούν την οπισθοδρόμηση και είναι βυθισμένοι μέσα στον βούρκο τους. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια της καθυστέρησης και της οπισθοπορείας.

Τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ προοιωνίζουν ανάλογο μέλλον, εάν ο Ελληνικός λαός επιλέξει αυτό το μόρφωμα. Εκτιμούμε ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει αντιληφθεί τι σημαίνει μια συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί, αν συνεργαστεί με τον Τσίπρα. Σχετικά λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα παραμείνουν σε ένα σχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προερχόμενοι από το κόμμα του κυρίου Ανδρουλάκη, ενώ περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα μετατοπιστούν πιο δεξιά ή θα αποστασιοποιηθούν πλήρως.

Χθες, από την Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά, εάν και εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης βγάλει ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η επενδυτική βαθμίδα είναι δύσκολο να αποκτηθεί πριν τις εκλογές, καθώς οι αγορές θέλουν ξεκάθαρο πολιτικό ορίζοντα, προκειμένου να αναλάβουν τα ρίσκα τους. Συνεπώς, οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να ρισκάρουν και να ρίξουν με την ψήφο τους, τη χώρα στα βράχια. Επιπλέον, χθες είχαμε μια πολύ επιτυχημένη δημοπρασία δεκαετών ομολόγων για ποσό μόλις 300 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο (χθες έκλεισε με μικρές απώλειες μετά από 11 σερί ανοδικές συνεδριάσεις), δείχνουν ότι οι αγορές εμπιστεύονται τη σημερινή κυβέρνηση και προεξοφλούν ότι αυτή θα είναι που θα οδηγήσει τη χώρα και την επόμενη τετραετία.

Οι αγορές με βάση το υψηλό κόστος χρήματος, μας βαθμολόγησαν και πάλι σαν μια εν δυνάμει ώριμη οικονομία. Το μόνο που απομένει είναι να ακούσουμε κάποια στιγμή τους οίκους αξιολόγησης να μας δώσουν την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα επιτρέψει σε ποιοτικά κεφάλαια του εξωτερικού να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα, κάτι που δεν τους επιτρέπεται σήμερα. Είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνουμε και πάλι μια κανονική χώρα, έχοντας πρόσωπο στις αγορές. Αλλά για να έχουμε πρόσωπο στις αγορές, πρέπει να έχουμε και σοβαρά πρόσωπα για να μας κυβερνήσουν.

Όποιος θεωρεί σοβαρό τον Τσίπρα και τους συν αυτώ, τότε θα πρέπει να ξαναγράψουμε τα λεξικά της Ελληνικής Γλώσσας και να αρχίσουμε να μοιράζουμε... καθρεφτάκια!

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι απέχουν... έτη φωτός από το υπόλοιπο πολιτικό τσίρκο, πλην του ΠΑΣΟΚ που λόγω εμπειρίας στην κυβερνησιμότητα, αποφεύγει τις... κακοτοπιές και δεν συμπεριφέρεται ως... άμυαλος έφηβος, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις κάλπες καλούμαστε ως λαός να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τον ηγέτη που πάει μπροστά τη χώρα, από τον απατεώνα τυχοδιώκτη που γιατρεύει πάσα νόσο και πάσα... αδυναμία, με βαρύγδουπες εκφράσεις που στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου. Εν ολίγοις, κάποια στιγμή, κάποιοι πρέπει να κλείσουν τ΄ αυτιά τους στα λόγια του... αέρα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο TikTok για πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4: «Γατάκια, εγώ γκαντέμης;» (Video)

Νέο βίντεο στο TikTok ανέβασε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο βίντεο αναφέρεται στην πρόκριση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Final-4 της Euroleague...

Πως θα «απαντήσει» ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν, ποιοι προηγούνται στην κούρσα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Πολάκης και γιατί στην Κουμουνδούρου κατεβάζουν τον εκλογικό πήχη   

Μεγάλη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις παραμονές της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Σο...

Πυρά από Πολάκη για τους «επώνυμους» του ΣΥΡΙΖΑ - Στο στόχαστρο ο εξάδελφος Βασίλης Κασσελάκης

Μαίνεται όπως φαίνεται ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του εξαδέλφου Κασσελάκη Βασίλη, με καταγωγή από τα Χανιά ο οποίος είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙ...

Φόρτωση άρθρων...