Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ηγέτης του διαλυμένου ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης, μέχρι να φάει τα μούτρα του με τον Πολάκη

Παρασκήνιο

Διαίρεση, σφαγή, διάλυση. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που προκύπτουν από το διήμερο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο τελευταίος καλείται να κλείσει την πόρτα!

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, θα είναι μια διαφορετική μέρα για τη χώρα. Τα ιστορικά στελέχη του κόμματος λακίζουν, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν τον Στέφανο, ο οποίος δηλώνει Αριστερός και δουλεύει τους δικούς του ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Το κυριακάτικο σκίτσο του Αρκά με τη μορφή του Καραγκιόζη, του οποίου η φιγούρα, εμφανίζεται διαλυμένη και τεμαχισμένη, ήταν όλα τα λεφτά! Και εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες περιγραφές.

Του Λουκά Γεωργιάδη

Ο Κασσελάκης κατέβηκε αποφασισμένος να καθαρίσει το κόμμα του. Έφυγαν ο Τσακαλώτος με την Πέτη Πέρκα, σύντροφο του Δημήτρη Βίτσα (μια βουλευτική αποζημίωση θα μπαίνει στο σπίτι, βρέξει-χιονίσει). Ο... σκληρός αρχηγός τους ζήτησε να επιστρέψουν τις έδρες τους, αλλά σιγά μην παραδώσουν έδρα! Η Αχτσιόγλου μένει μέχρι να φύγει, ο Φίλης φώναζε και Σκουρλέτης με αρκετούς άλλους έφυγαν με ελαφρά πηδηματάκια. Όλο το παλιό συνονθύλευμα έφυγε, φεύγει και θα συνεχίσει να φεύγει...

Η μαγκιά του Κασσελάκη είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα, "αγόρασε" το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τώρα κάνει... χαβαλέ με την "ευαίσθητη Αριστερά". Τα είπε έξω από τα δόντια το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο "President" (ποιο γήπεδο Τάε Κβο Ντο και... μάντολες) κερδίζοντας πόντους στο εσωκομματικό παιχνίδι. Όσοι δεν έχουν φύγει ακόμη περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία, αλλά σε συνάρτηση πάντα με την πολιτική τους επιβίωσης, ενώ κάποιοι άλλοι θα μείνουν και θα περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, να γίνει τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές και τότε να φύγουν.

Ο Κασσελάκης "καθάρισε" τον ΣΥΡΙΖΑ απ΄ όλους αυτούς που εδώ και 15 χρόνια μας είχαν ζαλίσει με την κυβερνώσα Αριστερά και συμμετείχαν στο τσίρκο της περιόδου 2015-2019. Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου φορέα από τον Τσακαλώτο με μερικούς άλλους, μάλλον θα πέσει στο κενό, ενώ όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και δεν έγιναν τοξικοί, θα προσπαθήσουν να ρίξουν "γέφυρες" για την επιστροφή τους στα... πάτρια εδάφη. Η προοπτική να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές είναι λογικό να προσελκύει στελέχη που είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ, κατά τις δύσκολες μνημονιακές εποχές. Άλλωστε, καρέκλα ψάχνουν οι άνθρωποι και ό,τι να ΄ναι!

Πάντως, οι περισσότεροι που εξετέθησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα θα γίνουν αποδεκτοί από το ΠΑΣΟΚ που επί πολλά χρόνια ήταν σάκος του μποξ!

Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης, είναι έννοιες ασύμβατες, οπότε το πιθανότερο είναι να αλλάξει όνομα το κόμμα. Ο αρχηγός θα μείνει με τους δικούς του, αλλά πιθανότατα με χαμηλότερο ποσοστό. Αφού ολοκληρωθεί η "αποπαρασίτωση", στη συνέχεια ο Κασσελάκης, πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει με τον Πολάκη, Γιατί όσο ο Πολάκης θα αισθάνεται ως ένας από τους αρχιτέκτονες της νίκης Κασσελάκη και της "δηλητηρίασης" των μέχρι πρότινος συντρόφων του, τόσο η φθορά του αρχηγού θα μεγαλώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον κύκλο του και διαλύεται με τρόπο που ούτε καν οι πιο φανατικοί αντι-ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν. Με βάση όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, η... προσωρινή ονομασία του θα έπρεπε να είναι "Συνασπισμός ΦΥγόκεντρης ΡΙζοσπαστικής Αριστεράς"! Το πρώτο βήμα για την περιθωριοποίηση της γελοίας Αριστεράς, δηλαδή κάποιων ρομαντικών τύπων που μας φλόμωσαν στις μπούρδες και έπαιξαν τη χώρα στα... ζάρια, έχει γίνει. Οι αυτοπροσδιορισμένοι ως Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εξαφανιστούν. Όσο ξαφνικά ήρθαν κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και με την "επιστράτευση" ψεμάτων και... παραμυθιών, τόσο ξαφνικά πρέπει να φύγουν. Οι πολλοί θα μπουν στο περιθώριο, κάτι που σίγουρα ικανοποιεί τον Τσίπρα, ο οποίος με την... εκκωφαντική σιωπή του, τα έχει πει όλα! Γιατί ο Κασσελάκης μπορεί να... καθαρίζει με τους πολλούς παλιούς συντρόφους του Αλέξη, αλλά ο Αλέξης και ο Παύλος θα είναι από δω και πέρα τα βαρίδια του...

Το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς "φρουράς" του ΣΥΡΙΖΑ πάει αλλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται... ΣΦΥΡΙΖΑ με... αδιαμφισβήτητο αρχηγό τον Κασσελάκη, ο οποίος αν δεν αλλάξει όνομα, μάλλον τον περιμένουν χειρότερες μέρες. Κι αυτό γιατί θα έχει δίπλα του μια... αγέλη πεινασμένων, φθαρμένων και τοξικών, που θα ονειρεύεται βουλευτιλίκια και υπουργιλίκια. Κομβικό σημείο είναι οι Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου. Αυτό που περιμένουμε να συμβεί, είναι να δίνουν μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη με το ΚΚΕ για την τρίτη θέση. Γιατί τη δεύτερη, όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον θα την κερδίσει ο Ανδρουλάκης. Γιατί αν δεν την κερδίσει, ή την κερδίσει με μικρή διαφορά, τότε το domino effect, θα αγγίξει και το ΠΑΣΟΚ, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει πάρτι, ακόμη και με πολύ χαμηλότερα ποσοστά στις Ευρωεκλογές...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...