Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

La Repubblica: Ο Τζόρτζι υπερασπίζεται την Καϊλή και τα «ρίχνει» στις ΜΚΟ

Παρασκήνιο

Στην εμπλοκή του Φραντσέσκο Τζόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή και πρώην συνεργάτη του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, στο Qatargate αναφέρονται εκ νέου τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης. 

Η Corriere della Sera και η La Repubblica σε ρεπορτάζ τους σχολιάζουν ότι ο Τζόρτζι φέρεται να είναι συνεργάσιμος με την βελγική Δικαιοσύνη. Στην πολύωρη ανάκρισή του την Τετάρτη, φέρεται να επιβεβαίωσε μεγάλο μέρος των συμπερασμάτων των εισαγγελέων.

Η Corriere della Sera ανέφερε ότι o 35χρονος Ιταλός αναφέρθηκε αναλυτικά στην δραστηριότητα της ΜΚΟ Fight Impunity, την οποία είχε δημιουργήσει ο Παντσέρι. 

Η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι «μπορεί από την συγκεκριμένη ΜΚΟ να πέρασαν χρήματα που ενδέχεται να κατέληξαν στην Καϊλή ή σε άλλα πρόσωπα».

«Η Fight Ιmpunity ήταν η οδός που είχε επιλεγεί για δοσοληψίες χρημάτων», προσθέτει η La Repubblica. Υπάρχει η αίσθηση, πάντως, όπως επισημαίνει η ίδια εφημερίδα, ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι προσπαθεί, κατά το δυνατόν, να υπερασπιστεί τη σύντροφό του και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, την Τρίτη η ιταλική οικονομική Αστυνομία κατέσχεσε 20.000 ευρώ από διαμέρισμα του συντρόφου της Τζόρτζι, έξω από το Μιλάνο. Την Δευτέρα είχε γίνει ανάλογη έφοδος σε κατοικία της οικογένειας Παντσέρι, επίσης έξω από το Μιλάνο, με κατάσχεση 17.000 ευρώ, εγγράφων και υπολογιστών.

Σε αυτή την φάση ο ρόλος των ιταλικών δικαστικών και αστυνομικών αρχών είναι βοηθητικός.

Ο Παντσέρι, τονίζουν ακόμη οι σχολιαστές, πολιτικά θεωρούταν προσκείμενος στον Ιταλό κεντροαριστερό πρώην πρωθυπουργό, Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα.

H Εισαγγελία του Μιλάνου ελέγχει επτά τραπεζικούς λογαριασμούς

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η υπηρεσία διεθνών υποθέσεων της εισαγγελίας του Μιλάνου ελέγχει τις κινήσεις επτά τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι φέρεται να ανήκουν σε τρία κεντρικά πρόσωπα της έρευνας κατά της διαφθοράς, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί φέρονται να ανήκουν στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, στον πρώην βοηθό του και σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον Λούκα Βιζεντίνι, πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων La Presse, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας φέρεται να εντόπισε τραπεζική θυρίδα του Παντσέρι, η οποία περιείχε 20 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...