Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Μάντζος: «Αλίμονο αν παραδώσουμε την πολιτική στην επικοινωνία»

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΙ 100,3» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Σχολιάζοντας την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε πως «δεν συμμεριζόμαστε τον ορισμό φαινόμενο. Δεν πρόκειται για κάποιο φαινόμενο, κάποιο σεισμό ή κάποια τεκτονική αλλαγή. Είναι μία σοβαρή εξέλιξη η οποία χρήζει ανάλυσης και ερμηνείας» εξηγώντας:
«Θα πρέπει πρώτα να ακούσουμε από τον ίδιο τι ακριβώς είναι το κόμμα για εκείνον, ποια είναι η ατζέντα του, τι θέλει να το κάνει και πώς θα το πάει.
Ακούσαμε πάρα πολλά γενικόλογα στην προεκλογική περίοδο σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα πολιτικής όπως η οικονομία, η ακρίβεια, η αποκατάσταση της Θεσσαλίας, οι εξωτερικές μας σχέσεις στην Κύπρο, στο Αιγαίο και αλλού, οι θεσμοί της δημοκρατίας μας. Όλα αυτά θα πρέπει πια να φύγουν από τη σφαίρα του γενικού συνθήματος και της γενικόλογης ατάκας των social media».
 
Επανέλαβε, δε, πως «αν ο κ. Κασσελάκης είχε ως μόνο στόχο να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ, θερμά συγχαρητήρια, το κατάφερε. Το θέμα είναι αν μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση σοβαρή, αξιόπιστη και ισχυρή απέναντι σε μία Κυβέρνηση που αν μη τι άλλο και στη δεύτερη θητεία της έχει ξεκινήσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο στη διαχείριση των κρίσεων. Μπορεί ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν ότι έχουν εκείνες τις πραγματικά προοδευτικές προτάσεις και κυρίως εφαρμόσιμες για ζητήματα όπως η ακρίβεια και το κόστος ζωής;».
 
Ο Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε πως στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «έχουμε εδώ και πολλούς μήνες καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις για την ακρίβεια: τη μείωση της έμμεσης φορολογίας, το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, την ενίσχυση της Επιτροπής Αντωγωνισμού και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους για την απληστία που αυτήν τη στιγμή θερίζει στην αγορά, και τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών εξ αιτίας του spread μεταξύ του επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου δανεισμού. Είναι ένα πακέτο μέτρων που προεκλογικά και μετεκλογικά καταθέτουμε διαρκώς. 
Και, επίσης, σχετικά με την πολιτική προστασία και την καταστροφή της Θεσσαλίας, καταθέσαμε έντεκα προτάσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων και τις καταστροφές μέσα στη Βουλή. Πρόταση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μέσα από μία task force ευρωπαϊκού τύπου. Όλα αυτά είναι μία ρεαλιστική ατζέντα πολιτικών προτάσεων. Αυτά θέλουν οι πολίτες και ιδίως οι νέοι».
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «κενό αντιπολίτευσης δεν υπήρξε. Το θέμα είναι κατά πόσον αυτό ακούγεται και γίνεται γνωστό. Και εδώ πρέπει να συζητήσουμε όλοι με ειλικρίνεια για το ρόλο και την ευθύνη καθενός στο δημόσιο λόγο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία αλλά δεν υπήρξε κάλυψη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε επί δύο ώρες συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο εφ’ όλης της ύλης και δεν είδα καμιά ιδιαίτερη δημοσιότητα. Χρειάζεται κανείς να καλύπτει την επικαιρότητα, τα γεγονότα και να μη δημιουργεί κενά εκεί που δεν υπάρχουν. 

Όταν για παράδειγμα μία βόλτα ενός ζευγαριού με ένα σκύλο στο κέντρο της Αθήνας κρίνεται πιο σημαντική από τις προτάσεις για την ανασυγκρότηση της πλουτοπαραγωγικής καρδιάς της χώρας μας, της Θεσσαλίας, τότε κάτι πάει λάθος με τον δημόσιο λόγο. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων μας».
 
Ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε, ξανά, πως «πρέπει πρώτα από όλα να δούμε αν ο κ. Κασσελάκης έχει οποιαδήποτε επιρροή στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ανάλογη αυτής που απέκτησε μέσα στο κόμμα του σε σύντομο χρόνο. Αυτό προϋποθέτει πολιτικές προτάσεις και μέσα από την παρουσία, όχι στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία. Στη Βουλή και στην κοινωνία αναμετρώνται οι πολιτικές παρατάξεις. Αλίμονο αν όλοι μας παραδώσουμε την πολιτική ζωή και τις τύχες της νέας γενιάς στην επικοινωνία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όπου γάμος και χαρά: Κασσελάκης και Τάιλερ σε γάμο εφοπλιστών στο Περτούλι - Long weekend σε 5άστερο resort

Στα ορεινά των Τρικάλων με αφορμή γάμο στενού φιλικού του ζευγαριού εφοπλιστών στo Περτούλι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ. ...

Φόρτωση άρθρων...