Κυριακή
05 Μαΐου 2024

O Tσακαλώτος και η πρωτιά

Παρασκήνιο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωρίζει πολύ καλά ότι τώρα δεν κατεβαίνει στις Eκλογές με το «λούστρο» του υπουργού Οικονομικών που «έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο» και πως, ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να πάρει 20.000 σταυρούς περισσότερους από τον δεύτερο στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Όμως, όπως λένε συνομιλητές του, ο Τσακαλώτος θα θεωρήσει προσωπική του ήττα το ενδεχόμενο να μην είναι πρώτος -έστω και χωρίς αυτό το χαώδες προβάδισμα.

Ο φόβος του έχει γεννηθεί μετά τις εσωκομματικές αρχαιρεσίες που ακολούθησαν το συνέδριο του κόμματος, αφού στην πανελλαδική ψηφοφορία δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα -με ό,τι αυτό σημαίνει για το πόσο έχει «ξεθωριάσει» ο ίδιος στα μάτια της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ… Μάλιστα, η στήλη πληροφορείται ότι ο πρώην υπουργός είναι εξαιρετικά… καχύποπτος και «βλέπει» εσωκομματικά «μαχαιρώματα» εκεί που δεν υπάρχουν. 

Οι δικοί του άνθρωποι, μάλιστα, μετρούν τις προσκλήσεις ανθυποψηφίων του στα κομματικά ΜΜΕ προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αλλά και να καταγγείλουν «διακριτική συμπεριφορά» σε βάρος του. 

Πάντως, ενόσω ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετρά τις εμφανίσεις των λοιπών ΣΥΡΙΖΑίων που κατεβαίνουν στον Βόρειο Τομέα, ίσως να έπρεπε να σκεφτεί ότι υπάρχει ένας απλούστερος λόγος που άλλοι προσκαλούνται και εμφανίζονται περισσότερες φορές από τον ίδιο: όταν, δηλαδή, είσαι ακριβοθώρητος επί σχεδόν 4 χρόνια, δεν μπορεί μετά να απαιτείς από όσους είχες γράψει στα… παλαιότερα των υποδημάτων σου, να κοιμούνται και να ξυπνούν με τη δική σου έγνοια…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...