Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οι εκλογές και οι αποφάσεις του Μητσοτάκη, ο Τσίπρας που ΔΕΝ ξεκολλά από το 23% και το λόμπι του Κατάρ στην Ελλάδα 

Παρασκήνιο

Είτε στο βουνό, είτε στην θάλασσα ο Μητσοτάκης θα πάρει τις αποφάσεις του για τις εκλογές – εάν δεν τις έχει πάρει ήδη.
Και παρά το γεγονός πως ήδη όλα τα στοιχήματα «πέφτουν» σε τρεις ημερομηνίες, 26 Μαρτίου 2 και 9 Απριλίου, η φιλική μας συμβουλή είναι να ΜΗΝ ποντάρεται και τα ρέστα σας στα παραπάνω ημερολογιακά ορόσημα.
Αφού όπως έχει αποδείξει πλειστάκις ο πρωθυπουργός, πολύ δύσκολα ΑΛΛΑΖΕΙ τις αποφάσεις του, οι οποίες στην περίπτωση των εκλογών – σύμφωνα πάντα με τον αστικό μύθο – είναι να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.
Αφήστε που τον βολεύει αφάνταστα να είναι συνεχώς στην «πρίζα» οι γαλάζιοι υποψήφιοι και στην… τσίτα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Οπότε δεν κρατάτε καλύτερα μικρό καλάθι;  

@ Ισχυρό λόμπι είχε αναπτύξει το Κατάρ και στην Ελλάδα.
Ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια δύο εταιρείες είχαν αναλάβει τους λογαριασμούς του Εμιράτου.
Μάλιστα οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν δραστηριοποιηθεί έντονα όταν επιχειρηματικός όμιλος από το Κατάρ επιχείρησε να αξιοποιήσει μεγάλες εκτάσεις στην Ελλάδα.
Μια σειρά στοχευμένων δημοσιευμάτων που εμφάνιζαν ενότητα γραμμής προδίδοντας το ίδιο κέντρο προέλευσης, επιχείρησαν να εξωραΐσουν την εικόνα των επενδυτών από το Κατάρ.

@ Έντονο προβληματισμό προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφόρους του η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Ήταν άνευρος, άχρωμος και άσφαιρος.
Σε πλήρη διάρκεια της ομιλίας του φρόντισε να μην προκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δύο μέρες πριν από τη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στενών συνεργατών του στην Κουμουνδούρου.
Ήταν παρόντες οι Καλογήρου, Βασιλειάδης, Ηλιόπουλος, Γεροβασίλη και Σβίγγου.
Εκεί αποφασίστηκε να αποφεύγει η στρατηγική της έντασης γιατί σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρχε ενδεχόμενη περίπτωση να προκηρύξει εκλογές αν τον προκαλούσε ο Αλέξης Τσίπρας.     
Η προσφυγή σε εκλογές στην παρούσα φάση συνιστούσε την απόλυτη καταστροφή για τον Τσίπρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δημοσκοπικά (και χωρίς αναγωγές) σε ποσοστά της τάξεως του 23%.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μετά από κάποιους μήνες θα ανακάμψει, αλλά τουλάχιστον θα κερδίσει χρόνο.

@ «Σαρώνει» τη χώρα ο νέος γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ακολουθώντας τις οδηγίες που έλαβε προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει εκλογών.
Πέρα από τις προεκλογικές περιοδείες του, ο γραμματέας της ΝΔ κάνει και «μυστική» δουλειά, όπως είναι η μεταφορά μηνυμάτων, ενίοτε και δυσάρεστα για κάποιους.
Η προ ημερών συνάντηση πάντως που είχε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, πήγε καλά.
Ο κ. Ζέρβας έλαβε τη διαβεβαίωση ότι αυτή τη φορά θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μαζί χαρτογράφησαν το τοπίο που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη με πιθανούς αντάρτες αλλά και συμμάχους. 

@ Μια άγρια κόντρα υποβόσκει το τελευταίο διάστημα  στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ της Β’ Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον νυν βουλευτή Χάρη Καστανίδη και τον «ανδρουλακικό» Αντώνη Σαουλίδη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
Ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το ποντιακό στοιχείο, δείχνει να αντέχει στην πίεση που ομολογουμένως δέχεται από τον Αντώνη Σαουλίδη, που από την πλευρά του φαίνεται ότι ανεβαίνει και θα παίξει πολύ δυνατά για την πρώτη θέση, που δίνει σίγουρα βουλευτική εκλογή.
Τα προγνωστικά και οι μυστικές  μετρήσεις δείχνουν ντέρμπι για γερά νεύρα και φαίνεται πως η μάχη θα κριθεί στις λεπτομέρειες και το ποιος από τους δύο θα κάνει τα λιγότερα λάθη. 

@ Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής το 2023, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνουν η ενεργειακή κρίση και οι κλυδωνισμοί που αυτή προκαλεί στο διεθνές οικονομικό στερέωμα. 
Η επίτευξη του στόχου μόνο εύκολη δεν είναι. Ωστόσο οικονομολόγοι και διεθνείς αναλυτές «βλέπουν» αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου στην κατηγορία «επενδυτική» προς το τέλος της επόμενης χρονιάς, υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές. 

@ Ο φόρος εισοδήματος και ο ΦΠΑ ήταν οι βασικοί παράγοντες πίσω από την αύξηση των εσόδων από φόρους κατά 395 εκατ. ευρώ ή 9,3% έναντι του στόχου, στα 4,642 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1.091 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.239 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 7.882 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 53.430 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 288 εκατ. ευρώ ή 0,5% έναντι της εκτίμησης για το αντίστοιχο διάστημα που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023.
Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 58.981 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 478 εκατ. ευρώ ή 0,8% έναντι του στόχου.

@ Το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ και οι μεταβιβάσεις των ακινήτων έχουν κάνει τους συμβολαιογράφους να... παραμιλάνε από τη δουλειά. Ακόμη και τώρα που οι πράξεις έχουν παρουσιάσει μια αναμενόμενη «κοιλιά» είναι πολύ δύσκολο να διεκπεραιώσει κάποιος μια γονική παροχή ή μια δωρεά με σχετική ευκολία. Από πέρυσι που έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο του αφορολογήτου ορίου των 800.000 ευρώ και μπροστά στον κίνδυνο υψηλότερο επιβαρύνσεων για συμβόλαια λόγω των υψηλότερων αντικειμενικών αξιών, τα συμβολαιογραφικά γραφεία βρίσκονται σε κατάσταση... παροξυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι γονικές παροχές σχεδόν διπλασιάστηκαν πέρυσι σε σχέση με το 2020! Ακόμη και ο... κορωνοϊός δεν στάθηκε... ικανός να σταματήσει τις πράξεις γονικών παροχών και χρηματικών δωρεών, καθώς οι διαδικασίες γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Πάντως, εδώ που τα λέμε, όσοι έχουν περιουσίες να μοιράσουν καλό είναι να αξιοποιήσουν το νόμο με το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ, με το οποίο κάθε γονιός τακτοποιεί τα παιδιά του και κάθε παππούς τα εγγόνια του, γλιτώνοντας τουλάχιστον τα έξοδα για φόρους. 

@ Στις 11 Ιανουαρίου 2023 ολοκληρώνεται η συγχώνευση Νοva-Wind, βάζοντας πλώρη για τη δημιουργία νέων δεδομένων στην απεριόριστη επικοινωνία και την ψυχαγωγία. Η νέα εταιρεία, μέλος του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη United Group, θα προσφέρει κινητή και σταθερή τηλεφωνία, internet, τηλεόραση και λύσεις προηγμένης τεχνολογίας για μεγάλα έργα πληροφορικής. Γιορτάζοντας την ένωση αυτή, οι συνδρομητές Nova & Wind θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απεριόριστη ψυχαγωγία και τηλεπικοινωνία. Αυτές τις γιορτές, όλοι οι πελάτες με συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, θα έχουν δωρεάν για 30 ημέρες, απεριόριστα δεδομένα ίντερνετ, ομιλία και μηνύματα και όλοι οι πελάτες με συμβόλαιο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλο το αθλητικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...