Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Politico: Η Καϊλή είναι έτοιμη να ζητήσει άρση του κατ΄ οίκον περιορισμού της

Παρασκήνιο

Nα άρει τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού της, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής θα επιχειρήσει σύντομα η Εύα Καϊλή. Αυτό δηλώνουν στο Politico οι δικηγόροι της κατηγορούμενης για εμπλοκή στο Qatargate. 

Οι άλλοι δύο ευρωβουλευτές που εμπλέκονται στην έρευνα, ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα και ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο, θα μπορούσαν σύντομα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Από την Τρίτη, ο Μαρκ Ταραμπέλα δεν χρειάζεται πλέον να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι και θα μπορεί να βγει από τον κατ’ οίκον περιορισμό  υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι τρεις εξακολουθούν να κατηγορούνται για διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου, «παραμένουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με όλα τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη λειτουργία τους», πράγμα που σημαίνει ότι όλοι τους πληρώνονται με μισθό από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκή Ένωση και εξακολουθούν να ψηφίζουν.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος διαφθοράς, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, έπαψε να είναι ευρωβουλευτής το 2019, μετά από 15 χρόνια άσκησης του αξιώματός του.

Δεδομένου ότι τα μέτρα για την εξ αποστάσεως εργασία που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν λήξει, οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν πλέον να ψηφίζουν ενώ βρίσκονται από το σπίτι τους ή εκτός Βελγίου – πράγμα που σημαίνει ότι οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους μόνο εάν αίρονταν οι όροι του κατ’ οίκον περιορισμού.

Ανεξάρτητα από αυτό, η επιστροφή των πολιτικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να είναι ένας δύσκολος αγώνας, καθώς θα πρέπει να πείσουν τις Αρχές ότι δεν θα πρέπει πλέον να υπόκεινται σε κατ’ οίκον κράτηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχαηλίδου για Κασσελάκη: «Με έσπρωχναν οι άνθρωποί του για να μην φανώ στην κάμερα»

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Δόμνας Μιχαηλίδου, έπειτα από τη χθεσινή επίσκεψη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα, με την υφυπουργό Πα...

Η κυριαρχία Μητσοτάκη σκάει τη «φούσκα» του Κασσελάκη - Ο ημιθανής ΣΥΡΙΖΑ σε ελεύθερη πτώση

Διαφορές από 17 έως 19 μονάδες καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποδεικνύεται ότι η εκλογή Κασσελάκ...

Φόρτωση άρθρων...