Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού η ΝΔ , της… λιστομαχίας το «κάγκελο» στον ΣΥΡΙΖΑ και ο τοξικός Λαλιώτης υποδύεται (ξανά) τον «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ

Παρασκήνιο

Ουδέν νεότερο ούτε χθες από το εκλογικό μέτωπο, αφού νέες «ειδήσεις» για την τελική ημερομηνία της διπλής κάλπης δεν υπάρχουν.
Ο Μητσοτάκης το πιο πιθανό είναι να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις, αλλά δεν τις έχει μοιραστεί με κανέναν. Ούτε με την… Μαρέβα που λέει ο λόγος.
Από εκεί και πέρα, όλοι στην Νέα Δημοκρατία δηλώνουν έτοιμοι για την μάχη της τελικής ευθείας από την στιγμή που πρωθυπουργός «πατήσει το κουμπί», αφού και το κόμμα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και τα ψηφοδέλτια είναι κατά 90% έτοιμα 
Τέλος έχει γίνει κατανοητό πως όλες οι ημερομηνίες του Απριλίου – πλην της Κυριακής του Πάσχα – «παίζουν» για την πρώτη κάλπη.        

@ Πάρτι όπως μαθαίνουμε κάνανε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ επί της οδού Πειραιώς, στο άκουσμα της είδησης πως ο ξεπερασμένος πολιτικά, και ακραία τοξικός  Κώστας Λαλιώτης έχει ενεργοποιηθεί εκ νέου στην Χαριλάου Τρικούπη. Είναι σαφές πως η επανεμφάνιση σε πρώτο πλάνο, του  πάλαι ποτέ «θείου βρέφους» που διανύει αισίως το 72ο έτος της ηλικίας του, αποτελεί μια εξαιρετικά ΑΡΝΗΤΙΚΗ επιλογή για τον Ανδρουλάκη, αφού- συν όλα τα άλλα- εκφράζει την πλέον ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ εκδοχή του βαθέως ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80.
Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο παρακμιακός Λαλιώτης επιχειρεί να υποδυθεί ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, τον «στρατηγό» του Ανδρουλάκη, αφού ούτε τέτοια συμφωνία υπάρχει με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε του έχει ανατεθεί κάποιος τέτοιος ρόλος. 
Το πιο πιθανό είναι, ο απελπισμένος Ανδρουλάκης να ανέχεται απλά τα γεροντο-καπρίτσια του Λαλιώτη, αλλά στο τέλος το αντίτιμο για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλο. Αφού η παρουσία του πεθαμένου πολιτικά Λαλιώτη μόνο ζημιά στο ΠΑΣΟΚ κάνει, και άμεσα και μακροπρόθεσμα…

@ Καρτερικά περιμένει τις αποφάσεις του Θόδωρου Δρίτσα για τον Πειραιά ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Βλέπετε, ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός βλέπει τις διάφορες μετρήσεις προσώπων που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά (κυρίως δεξιά...) και αντιλαμβάνεται ότι η επανεκλογή του στα βόρεια προάστια μπορεί να απειληθεί από την κάθοδο του Πάνου Σκουρλέτη στην ίδια περιφέρεια. Γενικώς, η τέταρτη έδρα στα βόρεια θα είναι θρίλερ για γερά νεύρα ακόμη και στις δεύτερες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής. Με δεδομένους, λοιπόν, τους δεσμούς του με τον Πειραιά, ο Κατρούγκαλος περιμένει πώς και πώς να δει αν θα αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Δρίτσας, ώστε να μετακομίσει στο λιμάνι. Ωστόσο, ο τελευταίος δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του και κρατά τον Κατρούγκαλο σε αγωνία...

@ Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες «σταυρομαχίες» στον ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, καθώς την πρωτιά θα διεκδικήσουν η Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου. Η Δούρου έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γέννημα θρέμμα του Αιγάλεω και έχει ξανακατέβει στην –παλιά- Β’ Αθηνών. Ωστόσο, η Αχτσιόγλου απολαμβάνει κορυφαίες επιδόσεις στις μετρήσεις δημοφιλίας και θεωρείται φαβορί για την πρωτιά. Πάντως, η στήλη πληροφορείται ότι οι δύο κυρίες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους όχι απλώς να μην επηρεάσει τη σχέση τους το τελικό αποτέλεσμα της σταυρομαχίας, αλλά να «κατέβουν» και με όρους συμμαχίας στις εθνικές εκλογές. «Τη μάχη για την πρωτιά την αφήνουμε στον Άδωνι και τον Χατζηδάκη για τα Βόρεια Προάστια», λένε στενοί πολιτικοί τους φίλοι, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρένα και η Έφη ουδόλως «τρώγονται» μεταξύ τους. 

@ Μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δυνατά “χαρτιά” του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη ώθηση στην προσπάθεια του κόμματος να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό. 
Ο λόγος για τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Δημήτρη Μάντζο, οι μετοχές του οποίου έχουν ανέβει κατακόρυφα στο εσωκομματικό χρηματιστήριο.
Είναι από τα λίγα στελέχη που κάνει γκελ στους ψηφοφόρους του λεγόμενου κεντρώου χώρου, ενώ με το χαμηλό προφίλ που διατηρεί και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει δεν έχει κερδίσει μόνο την εμπιστοσύνη του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και όλων σχεδόν των πράσινων βουλευτών και  στελεχών που συνεργάζονται καθημερινά μαζί του.

@ Τα οικοδομικά υλικά αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό, τα επιτόκια πετάνε στα ύψη και η ζήτηση για την αγορά κατοικίας, παρά το θετικό κλίμα που επιχειρούν να συντηρήσουν τα μεσιτικά γραφεία, βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Παρά τη μείωση στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας και την ανακούφιση που προσφέρει η μείωση των τιμών των καυσίμων, εντούτοις είναι πολύ λιγότεροι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να βάλουν... θηλιά στο λαιμό τους, παίρνοντας κάποιο στεγαστικό δάνειο για να βάλουν το... κεφάλια τους σε ιδιόκτητη στέγη. Μάλιστα, η κατάσταση εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί μέσα στο 2023, ενώ μαθαίνουμε συνεχώς για περιπτώσεις κατασκευαστών οι οποίοι δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προχωρήσουν στην ανέγερση οικοδομών, για τις οποίες έχουν εκδώσει τις σχετικές άδειες. Τα πράγματα αγριεύουν και ο κόσμος ρίχνει το βάρος στην κάλυψη των βασικών του αναγκών.

@ Το... έλα να δεις γίνεται στον τομέα της φοροδιαφυγής με τις εταιρείες που ανοίγουν για να κάνουν τις αρπαχτές και να κλείσουν. Τα λεγόμενα "Καρουζέλ" αποτελούν αυτή τη στιγμή τον μεγάλο πονοκέφαλο για την Εφορία, καθώς στο 90% των περιπτώσεων, πρόκειται για απατεώνες που διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα. Τα κυκλώματα με τους "εξαφανισμένους εμπόρους" δρουν ανεξέλεγκτα, πραγματοποιώντας εικονικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα να τσεπώνουν τον ΦΠΑ που προκύπτει επί... ανύπαρκτου τζίρου! 

@ Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, κατέλαβε το 2022 η Πειραιώς ΑΕΠΕY για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23%. Η εταιρεία ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το 2022 έκλεισε για την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με συναλλαγές ύψους 8,36 δισ.ευρώ και μερίδιο αγοράς 23,21%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο αγοράς 16,91% και συναλλαγές ύψους 6,09 δισ.ευρώ και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή με μερίδιο 12,72% και αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 4,58 δισ.ευρώ.   Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ διαμορφώθηκε σε 17,13% το 2019 και σε 18,85% το 2020 ενώ ενισχύθηκε στο 20,16% το 2021 και έφθασε το 23,21% το 2022, διατηρώντας συνεχώς την πρώτη θέση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς: Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, όμως είμαι πρώτος στις καρδιές των ανθρώπων

Για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, αλλά και για τα σχόλια που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την υποψηφιότητά του μίλησε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υποψήφ...

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. ...

Φόρτωση άρθρων...