Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σφοδρές αντιδράσεις για τον «διαχωρισμό» «17 Νοέμβρη» και Χρυσής Αυγής από τον Ξανθόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλου Ξανθόπουλου.  

Ο βουλευτής σε δηλώσεις του έκανε έναν πρωτοφανή «διαχωρισμό» ανάμεσα στις εγκληματικές οργανώσεις σε «σε κακές και λιγότερο κακές», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημοσίευσαν την Τρίτη τα parapolitika.gr, ο οποίος τοποθετήθηκε για τη νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει ουσιαστικά ένα θεσμικό μπλόκο σε κόμμα του οποίου θα ηγείται ο Ηλίας Κασιδιάρης και κάθε καταδικασμένος για συγκεκριμένα εγκλήματα, λέγοντας ότι στη ρύθμιση πρέπει «να υπάρχει σαφής αναφορά στον ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος».

Εκεί ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα γίνει, λοιπόν, αν αύριο κατεβάσει η «17 Νοέμβρη» ένα κόμμα, κάτι το οποίο δηλαδή θα μπορεί να μπλοκάρει η ρύθμιση που φέρνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι εκείνη που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η "17 Νοέμβρη", οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία», είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, διαχωρίζοντας ουσιαστικά δύο οργανώσεις που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματικές (Χρυσή Αυγή και "17Νοέμβρη"), ανάλογα με το αν είναι ακροαριστερή ή ακροδεξιά.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μάκη Βορίδη είπε ότι έγινε παρεξήγηση. 

Το σχετικό απόσπασμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης:

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

«Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά διαφοροποίησε τις εγκληματικές οργανώσεις σε κακές και λιγότερο κακές, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένα κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» δεν θα ήταν εξίσου προβληματικό για τη Δημοκρατία μας με το κόμμα Κασιδιάρη, αν έμπαινε στα ψηφοδέλτια! 

Λες και οι δολοφονίες ανθρώπων μπορούν να δικαιολογούνται από το ιδεολογικό πρόσημο που βάζει ο δολοφόνος. Με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και δηλώσεις στελεχών του ότι η 17 Νοέμβρη είχε ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά προσβάλλει τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου. Και με τις κραυγές για αγριάδες και τις απειλές για τη «δεύτερη φορά που θα ‘ναι αλλιώς», δείχνει ότι μένει προσκολλημένος σε εποχές που η ελληνική κοινωνία έχει αφήσει πίσω της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...