Κυριακή
12 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» ζητά να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία

Να συνεδριάζει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ζητούν με επιστολή τους στελέχη της «Ομπρέλας» από τους Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη.

Παράλληλα, τα στελέχη της «Ομπρέλας» επαναφέρουν το αίτημα τους για άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με επίδικο τη διεξαγωγή συνεδρίου τον Νοέμβριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα συνεδριάσουν διαδικτυακά τα μέλη της «Ομπρέλας» για το πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα. 

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της «Ομπρέλας» τονίζουν την ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να συζητηθεί η πολιτική γραμμή μετά την ανάδειξη νέου προέδρου. 

Η Πολιτική Γραμματεία, είναι εκείνη που ως αρμόδιο συλλογικό όργανο συγκαλεί την Κεντρική Επιτροπή.

Η Κεντρική Επιτροπή θα δρομολογήσει τις διαδικασίες έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, εφαρμόζοντας την προηγούμενη απόφαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή της «Ομπρέλας», γίνεται λόγος για την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό τον νέο πρόεδρο, ώστε να αποφασιστούν:

- Η πολιτική γραμμή του κόμματος.

- Το χρονοδιάγραμμα για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο.

- Αλλά και λειτουργικά ζητούμενα, όπως οι ημερομηνίες συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, καθώς χθες η Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 22 Οκτωβρίου, απόφαση για την οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να ακολουθήσει αργά χθες νέα επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, από την οποία είχε αφαιρεθεί η ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε από τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για Βασιλειάδη και Σπίρτζη

«Δεν θα απολογηθώ εγώ για αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο πλ...

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Νέου Βουτζά

Ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης υποστηρίζει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Μαΐου, το Πυροσ...

Η ενόχληση του Μαξίμου με τη Μαρίνα Σάττι

Η δυσαρέσκεια και η ενόχληση του Μαξίμου για τη Μαρίνα Σάττι και τα χασμουρητά της στη Eurovision μεταφέρθηκε ήδη στη διοίκηση της ΕΡΤ. Το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε δυσαρέσκεια γι...

Φόρτωση άρθρων...