Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Tα 217 ονόματα που «κλείδωσαν» για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (λίστα)

Κάποιες θέσεις θα μείνουν κενές για εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και για πρόσωπα – κράχτες που «φλερτάρει» προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τελευταίο θα κλείσει ως είθισται και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που αποτελεί τη «βιτρίνα» του κόμματος.

Πυρετός διεργασιών επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι κάλπες των Bουλευτικών Eκλογών έρχονται όλο και πιο κοντά.

Οι διεργασίες για την κατάρτιση των «πράσινων» έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με στελέχη της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, να εξετάζουν εκατοντάδες βιογραφικά και να πραγματοποιούν επαφές και συναντήσεις, προκειμένου να επιλεγούν πρόσωπα που θα καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια στη λογική του «παντρέματος»  ανάμεσα σε στελέχη με μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και την νέα γενιά, αλλά και να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση, κυρίως σε επίπεδο δήμων.

 Α΄ Θεσσαλονίκης: Ο Χάρης Καστανίδης θα επιδιώξει την παραμονή του στη Βουλή έχοντας απέναντί του τον «ανδρουλακικό» Αντώνη Σαουλίδη.

Πιερία: Η πρώην βουλευτής Μαρία Μίχου θα επιδιώξει την επιστροφή της στη Βουλή, ενώ σταυρό θα διεκδικήσει και ο Κώστας Κουτρούμπας.

Ροδόπη: Εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ , στο παιχνίδι της λαϊκής ετυμηγορίας ακούγεται πως θα εισέλθουν ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος θα δώσει μάχη για την επιστροφή του στη Βουλή, ο «ανδρουλακικός» Γιώργος Μανανάς και η Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Φλώρινα: Οι υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» είναι του Λάζαρου Λαβασίδη και της Ελισσάβετ Παναγιωτίδου. Πιθανή η υποψηφιότητα του Λεωνίδα Καλυβιάνου.

Λάρισα:  Εκτός από την ισχυρή του νομού Ευαγγελία Λιακούλη, στον εκλογικό στίβο αναμένεται να μπουν ο Νίκος Τσιλιμίγκας, ο Άκης Νασιώκας και ο Θωμάς Παπαλιάγκας που εμφανίζονται ιδιαιτέρως κινητικοί και δραστήριοι, ενώ στα «συρτάρια» Επιτροπής Ψηφοδελτίων βρίσκεται και το όνομα του Γιώργου Θεοδωρόπουλου.

Βοιωτία: Ο Γιώργος Μουλκιώτης διεκδικεί δυναμικά την επανεκλογή του. Τη μάχη του σταυρού θα δώσει και η Ιωάννα Νταντούμη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αρκαδία: Πλην του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που κατεβαίνει στις εκλογές με ισχυρό προβάδισμα, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαγεωργίου. Αντιθέτως, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, η υποψηφιότητα του οποίου αναμένεται να κριθεί στο παρά πέντε της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.  

Μεσσηνία: Υποψήφιοι θα είναι ο Μενέλαος Γερονικολός, η Αριστέα Καζάκου και η Νάγια Βεργοπούλου.

Ηλεία: Εκτός από τον ισχυρό παίκτη της περιοχής Μιχάλη Κατρίνη, δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Μάικ Αμπού Χάντμπα, Νίκης Κοκκαλιάρη και Κώστα Τσεριώνη.

Ηράκλειο: H απόφαση του Βασίλη Κεγκέρογλου να «απαγκιστρωθεί» από το ψηφοδέλτιο, προκειμένου να διεκδικήσει τον δήμο Μινώα Πεδιάδας, δημιούργησε νέα δεδομένα και καραμπόλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων καταρτίζει ένα άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο, αποτελούμενο από έμπειρα και νέα στελέχη, αλλά και ισχυρούς «παίκτες» της περιοχής και θεωρείται πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει δύο έδρες (έναντι μιας τώρα). Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή δεδομένα, στη μάχη για μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο μπαίνουν οι: Λάμπρος ΒαμβακάςΦραγκίσκος ΠαρασύρηςΠαύλος ΜπαριτάκηςΕλένη ΒατσινάΦραγκίσκος Λαμπρινός κ.α.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δωδεκάνησα: Οι υποψηφιότητες που θεωρούνται «κλειδωμένες» είναι του Γιώργου Νικητιάδη, του Φώτη Χατζηδιάκου, του επιχειρηματία Παναγιώτη Κουνάκη, της Κατερίνας Γαβαλά και Βάιου Καλοπήτα από τη νέα γενιά της Παράταξης.

Κέρκυρα: Τον «κυρίαρχο» ρόλο θα έχει και πάλι ο νυν βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης, ενώ θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...