Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Το ΔΝΤ μας κλείνει το... μάτι για την οικονομία και τον... Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βλέπει ανάπτυξη 2% φέτος και 1,9%, διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων έως το 2029, ανεργία στο 9,4% φέτος και στο 8,7% το 2025, για την Ελλάδα.

Το δημόσιο χρέος θα υποχωρήσει στο 159% παρά... κάτι και εφόσον δεν σκάσει κάτι πολύ άσχημο από τη Μέση Ανατολή, θα λάβουμε τον προσεχή Σεπτέμβριο την αναβάθμιση του αξιόχρεου από τη Moody's, για να κλείσει ο κύκλος της επενδυτικής βαθμίδας. Παράλληλα, η κυβέρνηση μελετάει την πρόωρη αποπληρωμή δανείων, όπως παραδοσιακά πράττει τα τελευταία χρόνια. Τι δείχνουν όλα αυτά; Η κυβέρνηση θέλει να πάει στις εκλογές του 2027 με την αξιολόγηση Α+ στο... τσεπάκι της!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Με τις προβλέψεις του, το ΔΝΤ ουσιαστικά μας λέει ότι εκτός απρόοπτου και πιθανότατα πιο σύντομα, θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Μην ξεχνάμε ότι το Ταμείο είναι γνωστό για τις πολύ συντηρητικές έως και... ακραία απαισιόδοξες προβλέψεις του.

Αν δεν μας έρθει καμιά... κατραπακιά από το εξωτερικό, μάλλον η κυβέρνηση θα διαψεύσει ακόμη και αυτές τις συντηρητικές προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού. Εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά στο εξωτερικό, τότε δεν έχουμε καμία δικαιολογία ως πολίτες αυτής της χώρας, να θέσουμε σε κίνδυνο τις κατακτήσεις στην οικονομία, μέσω της πρόκλησης πολιτικής αστάθειας. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να απειλεί την κυβέρνηση, καθώς οι αντίπαλοι της είναι... πεσμένοι κάτω. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα καλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι κάλπες είναι... άδειες.

Οι διεθνείς οργανισμοί και οι επενδυτές με μονότονο τρόπο αναδεικνύουν τη θετική πορεία στην οποία βρίσκεται η οικονομία. Το ίδιο προκύπτει και από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί τη βάση για την επίτευξη κορυφαίων στόχων τα τελευταία χρόνια.

Σε μερικές εβδομάδες θα προσέλθουμε στην κάλπη για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε... μυαλό και δεν θα διακινδυνεύσουμε την ομαλή πορεία της χώρας μας προς το μέλλον. Τα κόμματα του λαϊκισμού έχουν στήσει τα "μαγαζάκια" τους και δεν τους απασχολεί αν πάει καλά η χώρα. Θέλουν να κερδίσουν μέσα από τη μιζέρια. Ωστόσο, όλοι πρέπει να αναλογιστούμε την τεράστια ευθύνη που έχουμε ως άτομα απέναντι στο συλλογικό καλό, υποστηρίζοντας την προσπάθεια ομαλής διακυβέρνησης για να κατακτηθούν ακόμη περισσότεροι και υψηλότεροι στόχοι.

Στις Ευρωεκλογές δεν αρκεί μόνο να ψηφιστούν ισχυρά κόμματα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά πρέπει να μπουν στο περιθώριο όλα αυτά τα κόμματα που αποτελούν τους πρόθυμους ηλίθιους του Πούτιν και των εχθρών της Ευρώπης. Ιδίως τώρα που στη γειτονιά μας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, μοναδικός σκοπός είναι η ισχυρή στήριξη στην παρούσα κυβέρνηση για να έχει η χώρα πιο δυνατή φωνή στην Ευρώπη και να επιτύχει ακόμη περισσότερο. Κάθε άλλη επιλογή, θα στραφεί εναντίον όσων δεν έχουν... μυαλό και θέλουν να παίζουν τις τύχες της χώρας στη... ρωσική ρουλέτα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι 4η στον πίνακα με τα περισσότερα λαϊκίστικα κόμματα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει σε σχέση με το ποσοστό των χρήσιμων ηλιθίων, που θα μπορούσαν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα! Έτσι, για να κάνουν την... πλάκα τους!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιούργησε πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τη δίκη για το Μάτι

Για την απόφαση της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι και τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Σε μια ...

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο

Την τελευταία μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη για την τρέχουσα σεζόν παρακολούθησε προχθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με το σύζυγό του,...

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Φόρτωση άρθρων...