Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Βαρουφάκης: Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες της επίθεσης

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν λίγες ώρες μετά, έναν από τους δράστες, ο οποίος και αναζητείται.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε με καθυστέρηση και χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον εντοπισμό των δραστών σε κοντινά στενά από το σημείο της επίθεσης. Οι έρευνες απέδωσαν καρπούς άμεσα, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Στην πρώτη του ανάρτησή του στο twitter, μετά την επίθεση που δέχτηκε σε εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, ο Γραμματέας τους ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Σχηματίζεται δικογραφία – Η νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. 

Όπως αναφέρεται η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια. (σχετ. η από 10-03-2023 Ανακοίνωση).

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Φόρτωση άρθρων...