Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Βαρουφάκης - Η πρώτη ανάρτησή του μετά την επίθεση

Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Αποχώρησε από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Γιάνης Βαρουφάκης, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια έξω από εστιατόριο.

Tου προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο δεν ήθελε και έφυγε, επιστρέφοντας σπίτι του, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών. Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο πρώην υπουργός πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Η πρώτη ανάρτησή του μετά την επίθεση

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στο twitter, ευχαριστώντας αρχικά το ιατρικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού», εκείνους που του ευχήθηκαν για ταχεία ανάρρωση και τόνισε πως θρηνούμε 57 νεκρούς.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίθεση είπε πως δεν ήταν αναρχικοί, αλλά μπράβοι της νύχτας «οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής», αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον Γ. Βαρουφάκη στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση», έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσθέτοντας πως είναι «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

Μητσοτάκης: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Βαρουφάκη – Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας

«Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τασούλας: «Να οδηγηθούν οι εγκληματίες στην Δικαιοσύνη»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορούμενος την βιαιοπραγία κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία μας μπορεί να προκαλέσει η άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον του κυρίου Βαρουφάκη. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τώρα το λόγο, για να οδηγήσει αυτούς τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επικοινώνησε μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Οικονόμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του.

Γαϊτάνης: «Στην Δημοκρατία μας δεν έχουν θέση τέτοιες βίαιες συμπεριφορές»

«Απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» η επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25, ανάρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Βαρουφάκη: Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας
«Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης».

Μάντζος – ΠΑΣΟΚ: Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής δεν θα περάσει

Την απερίφραστη καταδίκη του στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια, εξέφρασε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ελληνική Λύση: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Για «παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη» που είναι «απόλυτα καταδικαστέα έκανε λόγο η Ελληνική Λύση.

ΜέΡΑ25: «Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη»

«Φασιστική και τραμπούκικη» χαρακτήρισε την επίθεση κατά του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη το ΜέΡΑ 25.

Το κίνημα DIEM25 για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Λίγη ώρα μετά την επίθεση το κίνημα DIEM25 εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία γνωστοποιεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ τονίζει πως τόσο το ΜεΡΑ25 όσο και το DIEM25 θα συνεχίσουν να μιλούν για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα

Αναλυτικά: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης. Ήταν σε ένα εστιατόριο της Αθήνας με μέλη του DiEM25 από όλη την Ευρώπη, όταν μια μικρή ομάδα τραμπούκων εισέβαλε στο χώρο φωνάζοντας επιθετικά, κατηγορώντας τον ψευδώς ότι υπέγραψε τα μνημόνια της Ελλάδας με την Τρόικα. Ο Γιάννης Βαρουφάκης σηκώθηκε να τους μιλήσει αλλά εκείνοι απάντησαν αμέσως με βία, χτυπώντας τον άγρια ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσαν

Δένδιας: Η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας

«Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη

Λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό του Γενικού Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έστειλε μέσω κοινωνικών δικτύων τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Πλεύρης: «Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Φόρτωση άρθρων...