Κυριακή
19 Μαΐου 2024

AFP: Η Χαμάς θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες

Η Χαμάς υποστήριξε ότι θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους μέσα «στις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 240 είναι οι άνθρωποι που κρατούνται ως αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ότι η οργάνωσή του ενημέρωσε τους μεσολαβητές πως «θα απελευθερώσει έναν αριθμό κρατουμένων με ξένη υπηκοότητα τις επόμενες ημέρες» επειδή «δεν επιθυμούμε να τους κρατήσουμε στη Γάζα». 

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση σχεδιάζει να απελευθερώσει «έναν αριθμό» ομήρων που έχουν μη ισραηλινά διαβατήρια, καθώς «δεν θέλουμε να τους κρατήσουμε στη Λωρίδα της Γάζας».

Επίσης, ο Ομπάιντα μίλησε για την χερσαία επιχείρηση των IDF που οδήγησε στην απελευθέρωση της απαχθείσας ισραηλινής στρατιώτη. Σύμφωνα με τον Ομπάιντα, η στρατιώτης δεν κρατούνταν από τη Χαμάς: «Ίσως την κρατούσαν ιδιώτες», είπε και πρόσθεσε: «το Ισραήλ δεν έφτασε ποτέ σε κανέναν από τους αιχμαλώτους που κρατούσε η [Χαμάς]».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόρεια Μακεδονία: Επαναληπτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα στις 22 Μαΐου – Αντιδρά το αλβανικό κόμμα

Επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου αποφάσισε το εκλογοδικείο της χώρας, λόγω παρατυπιών που σημειώ...

Φόρτωση άρθρων...