Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

«Αλ Τζαζίρα»: Η Χεζμπολάχ εισέβαλε στο Ισραήλ μέσω Λιβάνου

Πλανήτης

Πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί ακούγονται στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ και τα Ηνωμένα Έθνη στο νότιο Λίβανο κάλεσαν το προσωπικό τους να πάει σε καταφύγια, σύμφωνα με το «Αλ Τζαζίρα».

«Η ένταση έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με τον Λίβανο, και υπήρξαν αρκετοί ψευδείς συναγερμοί τις τελευταίες 24 με 48 ώρες, αλλά σήμερα, φαίνεται ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε», πρόσθεσε το «Αλ Τζαζίρα».

«Σύμφωνα με τις πηγές μας στην περιοχή, μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν το συνοριακό τείχος και διείσδυσαν στα ισραηλινά σύνορα. Υπήρξε μάχη μεταξύ τους, αλλά δεν γνωρίζουμε αν σκοτώθηκε κάποιος από τις δύο πλευρές, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη», καταλήγει το «Αλ Τζαζίρα».

Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ

Το «Reuters» έγραψε ότι οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ηχούν στο Τελ Αβίβ και σε γειτονικές πόλεις.

Την ίδια ώρα, ισραηλινοί βομβαρδισμοί προς την πόλη Νταϊρά στο νότιο Λίβανο έπληξαν ένα παρατηρητήριο του λιβανέζικου στρατού, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας και μια άλλη πηγή.

Ξεχωριστά, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι άρχισαν να βάλλουν προς το λιβανέζικο έδαφος μετά από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...