Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Αυστραλία: Πήγε για σερφ με τον… πύθωνά του

Viral

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα στην Αυστραλία να κάνει σερφ έχοντας τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του έναν πύθωνα. 

Ο εν λόγω άνδρας πήγε για σερφ με το φίδι του στην πολύ γνωστή Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, νότια του Μπρισμπέιν.

Οι αρχές του επέβαλαν πρόστιμο 2.322 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 1.400 ευρώ). Σύμφωνα με αυτές, ο άνδρας έχει το δικαίωμα να έχει για κατοικίδιο έναν ταπιτοπύθωνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον βγάζει από το σπίτι που έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας και ακόμη περισσότερο να τον παίρνει μαζί του όταν κάνει σερφ.

«Για να μπορεί να τον βγάλει σε δημόσιο χώρο, απαιτείται ξεχωριστή άδεια», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος της πολιτείας Κουίνσλαντ σε ανακοίνωσή του.

«Τα φίδια είναι ψυχρόαιμα ζώα και, μολονότι μπορούν να κολυμπήσουν, τα ερπετά αυτά αποφεύγουν εν γένει το νερό. Ο πύθωνας θα έβρισκε πολύ κρύο το νερό και τα μόνα φίδια που πρέπει να βρίσκονται στον ωκεανό είναι τα θαλάσσια φίδια», προσθέτει το υπουργείο.

Ο ταπιτοπύθωνας, είδος που συναντάται στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα, μπορεί να φτάσει σε μήκος τα τρία μέτρα. Δεν είναι δηλητηριώδες. Τυλίγεται γύρω από τη λεία του προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

Τα ερπετά αυτά τρέφονται κυρίως με σαύρες, πουλιά και μικρά θηλαστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε η πιο βαθιά μπλε τρύπα στον κόσμο – Οι κρυμμένες σπηλιές και σήραγγες

Η πιο βαθιά μπλε τρύπα ανακαλύφθηκε στον κόλπο Τσετουμάλ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό το 2021. Αρχικά αναγνωρίστηκε ως η δεύτερη βαθύτερη γαλάζια...

Φόρτωση άρθρων...