Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Αλιγάτορας εντοπίστηκε χωρίς άνω γνάθο

Viral

Ένας αλιγάτορας με μισό ρύγχος πιάστηκε από τις αμερικάνικες Αρχές στη Φλόριντα. Ο αλιγάτορας είχε σπείρει τον τρόμο σε ένα πάρκο σε πόλη της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η Eustacia Kanter τριγυρνούσε στο Wilson’s Land Park στο Sanford όταν παρατήρησε έναν αλιγάτορα που του έλειπε το πάνω ρύγχος, αποκαλύπτοντας τη λευκή του γλώσσα.

«Στην αρχή, ο εγκέφαλός μου δεν μπορούσε να καταλάβει ότι έλειπε ολόκληρη η άνω γνάθος του. Όταν το συνειδητοποίησα, ένιωσα θλίψη γι’ αυτόν», είπε ο Kanter στο Fox 35.

Το άνω σαγόνι του κόπηκε μέχρι τα μάτια του για άγνωστους λόγους. Ο υπεύθυνος για την αποκατάσταση της άγριας ζωής της περιοχής, Kim Titterington είπε στο WESH ότι η εικόνα του ζώου «που του λείπει ολόκληρο το μέρος του προσώπου του προκαλεί σοκ».

«Δεν είναι ασυνήθιστο να τους βλέπεις να έχουν ζημιά στο πρόσωπό τους, να τους λείπει ένα άκρο, να λείπει μια ουρά, ίσως μέρος του σαγονιού τους, αλλά αυτό είναι πολύ ακραίο», είπε στο Fox 35.

Ο Titterington υπέθεσε ότι το ζώο που υπέστη τον τραυματισμό θα μπορούσε να είχε τσακωθεί με έναν άλλο αλιγάτορα ή να είχε πιαστεί σε παγίδα, με αποτέλεσμα να σκιστεί το ρύγχος του. Ο αλιγάτορας μεγαλώνοντας θα δυσκολευτεί να τραφεί καθώς δεν θα μπορεί να πιάσει μεγαλύτερη λεία και θα είναι ευάλωτος σε επιθέσεις.

«Όταν αυτό το ζώο χρειάζεται να καταναλώσει μεγαλύτερο θήραμα και να υποτάξει το θήραμά του, αυτή η ικανότητα έχει τελειώσει σε αυτό το σημείο», είπε ο Titterington στο WESH.

Το ζώο αιχμαλωτίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την Miami Herald. Ο Jerry Flynn κατάφερε να αιχμαλωτίσει το ζώο και το πήγε σε μια μονάδα φροντίδας. «Φαίνεται καλά, αν εξαιρέσεις το ρύγχος του. Δεν πεινάει γιατί είναι αρκετά παχουλός», ανέφερε ο Miami Herald.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Πήγε για σερφ με τον… πύθωνά του

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα στην Αυστραλία να κάνει σερφ έχοντας τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του έναν πύθωνα. Ο εν λόγω άνδρας πήγε για σερφ με ...

Ανακαλύφθηκε νέο είδος ταραντούλας (εικόνες)

Ένα νέο είδος αράχνης ταραντούλας ανακαλύφθηκε βαθιά σε ένα μαγκρόβιο δάσος στην Ταϊλάνδη. Σε αυτό το δάσος ένα μικροσκοπικό, φωτεινό μπλε πλασματάκι ήταν φωλιασμένο μέσα στον αυτο...

James Webb: Αναζητά ζωή σε υκεάνιο εξωπλανήτη

Για μια νέα κατηγορία εξωπλανητών που έλαβαν την ονομασία «υκεάνιοι» που αν και δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα υπάρχουν ενδείξεις της ύπαρξης τους, έκανε λόγο η αστρονομική κοιν...

Φόρτωση άρθρων...