Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Δύο νέα εργαλεία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης επιταχύνουν την ανακάλυψη φαρμάκων

Την αντιμετώπιση ενός μακροχρόνιου προβλήματος στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία βοηθούν οι δύο νέες σειρές Google Cloud. Συγκεκριμένα, βοηθούν στη χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία εισαγωγής ενός νέου φαρμάκου στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Google Cloud εγκαινίασε την Τρίτη δύο νέα εργαλεία που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικών προϊόντων να επιταχύνουν την ανακάλυψη φαρμάκων και να προωθήσουν την ιατρική ακριβείας.

Το ένα εργαλείο, που ονομάζεται Target and Lead Identification Suite, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις εταιρείες να προβλέψουν και να κατανοήσουν τη δομή των πρωτεϊνών, ένα θεμελιώδες μέρος της ανάπτυξης φαρμάκων. Ένα άλλο, το Multiomics Suite, θα βοηθήσει τους ερευνητές να προσλαμβάνουν, να αποθηκεύουν, να αναλύουν και να μοιράζονται μαζικές ποσότητες γονιδιωματικών δεδομένων.

Οι νέες εξελίξεις σηματοδοτούν την τελευταία πρόοδο της Google στην καυτή κούρσα εξοπλισμών της τεχνητής νοημοσύνης, όπου οι εταιρείες τεχνολογίας ανταγωνίζονται για να κυριαρχήσουν σε μια αγορά που οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να αξίζει τρισεκατομμύρια. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πιέσεις για να παρουσιάσει την τεχνολογία γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης της από τη στιγμή που κυκλοφόρησε δημόσια το ChatGPT της OpenAI στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Google ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο το γεννητικό της chatbot Bard. Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Alphabet αυξήθηκαν κατά 4,3% την περασμένη εβδομάδα, αφού η Google παρουσίασε αρκετές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της.

Οι δύο νέες σειρές Google Cloud βοηθούν στην αντιμετώπιση ενός μακροχρόνιου προβλήματος στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία: τη χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία εισαγωγής ενός νέου φαρμάκου στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι νέες σειρές θα εξοικονομήσουν στις εταιρείες ένα «στατιστικά σημαντικό» ποσό χρόνου και χρημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης φαρμάκων, δήλωσε η Shweta Maniar, παγκόσμια διευθύντρια στρατηγικής και λύσεων βιοεπιστημών του Google Cloud. Η Google δεν παρείχε στο CNBC συγκεκριμένα στοιχεία.

Και οι δύο σειρές είναι ευρέως διαθέσιμες στους πελάτες από την Τρίτη. Η Google δήλωσε ότι το κόστος θα διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Φόρτωση άρθρων...