Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades

Πλανήτης
Tags: Χούθι

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S. Central Command) με ανάρτησή της στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση έγινε κάπου ανάμεσα στις 10 το πρωί και τις 17:20 το απόγευμα (ώρα Υεμένης) της Δευτέρας με στόχο το φορτηγό πλοίο Cyclades που έπλεε υπό σημαία Μάλτας.

Κατά την ίδια ανακοίνωση «οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και το πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του».

Το ελληνοκτητο Cyclades, χωρητικότητας 60384 dwt, ναυπηγήθηκε το 2017 και ανήκει στην εταιρεία Eastern Mediterranean του Θανάση Μαρτίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλήρωμα του πλοίου δεν υπάρχουν Έλληνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: «Εξωφρενική» η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα για τη σύλληψη Νετανιάχου

Η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες είναι «εξωφρενική», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπ...

Η FIAT στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Μελόνι – Κατάσχεση εκατοντάδων αυτοκινήτων από την ιταλική αστυνομία

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Ιταλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβ...

Φόρτωση άρθρων...