Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Γαλλία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, μετά τον εντοπισμό νέας παραλλαγής του κορωνοϊού. Η νέα μετάλλαξη έχει πιθανή προέλευση από το Καμερούν και περιλαμβάνει τις δύο υποκαταστάσεις N501Y και E484K στην πρωτεϊνική ακίδα.

Η νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε σε δώδεκα ασθενείς που ζουν στην ίδια περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, Ο πρώτος ασθενής είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και επέστρεψε από το Καμερούν τρεις μέρες πριν διαγνωστεί. Ανέπτυξε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού την ημέρα πριν τη διάγνωση. 

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι παραλλαγές του SARS-CoV-2 αποτελούν μια σημαντική ιολογική, επιδημιολογική και κλινική ανησυχία, ιδιαίτερα όσον αφορά στον κίνδυνο διαφυγής από την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο. 

Η ανάλυση των γονιδιωμάτων των ασθενών αποκάλυψε 46 μεταλλάξεις και 37 διαγραφές, με αποτέλεσμα 30 υποκαταστάσεις αμινοξέων και δώδεκα διαγραφές. Στην πρωτεϊνική ακίδα εντοπίστηκαν 14 υποκαταστάσεις αμινοξέων, μεταξύ αυτών τα N501Y και E484K και εννιά διαγραφές.

Στη νέα παραλλαγή δόθηκε το όνομα B.1.640.2 και θεωρείται φυλογενετική στην παλαιά B.1.640 που μετονομάστηκε σε B.1.640.1.

Γάλλοι επιστήμονες αναφέρθηκαν στη νέα παραλλαγή στον ιστότοπο ιατρικών θεμάτων medrxiv που ασχολείται με ζητήματα Υγείας και ονόμασαν τη νέα παραλλαγή ως «IHU» και τα δεδομένα πρέπει να αξιολογηθούν από ομοτίμους.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν, η εμφάνιση της παραλλαγής αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα του απρόβλεπτου της εμφάνισης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και της εισαγωγής τους σε δεδομένη γεωγραφική περιοχή από το εξωτερικό.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...