Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γαλλία: Τέλος η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πλανήτης

Η χρήση της μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την προσεχή Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας, καταργώντας έτσι ένα από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19 που ισχύουν στη Γαλλία.

«Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, η χρήση της μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο υπουργός Ολιβιέ Βεράν εξερχόμενος από το υπουργικό συμβούλιο. Το μέτρο αφορά τους επιβάτες στο μετρό, το λεωφορείο, το τραίνο, το αεροπλάνο και τα ταξί, διευκρίνισε το γραφείο του υπουργού Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η χρήση της μάσκας συνεχίζει να συνιστάται αλλά δεν είναι πλέον υποχρεωτική», δήλωσε εκτιμώντας ότι ο περιορισμός αυτός δεν είναι “πλέον κατάλληλος” καθώς το υφιστάμενο κύμα της Covid-19 μειώνεται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...