Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γαλλία: Τεθωρακισμένα οχήματα της Αστυνομίας στους δρόμους έπειτα από τις ταραχές

Διακοπή των δρομολογίων λεωφορείων και τραμ ζητά η Kυβέρνηση.

Tην ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της Aστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, έπειτα από τις τρεις νύχτες ταραχών που βιώνει η χώρα με αφορμή τον θάνατο εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού.

Επίσης, θα αναπτυχθούν «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.
Διακοπή των δρομολογίων λεωφορείων και τραμ σε όλη τη χώρα μετά τις 21:00 ζητά η κυβέρνηση.

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τους νομάρχες, τους περιφερειάρχες, δημόσιες συγκοινωνίες λεωφορεία και τραμ να σταματήσουν τα δρομολογία σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), μετά από τρεις νύχτες ταραχών που προκλήθηκαν από τον θάνατο ενός εφήβου από αστυνομικό, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, ζήτησε να εφαρμόζουν «συστηματικά τις εντολές που απαγορεύουν την πώληση και μεταφορά» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, και άλλων εύφλεκτων και χημικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 4 Μαΐου

Γεγονότα 1626: Ο Ολλανδός εξερευνητής, Πέτερ Μίνουιτ καταφθάνει στη Νέα Ολλανδία, σημερινό νησί του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη 1675: Ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος Β΄ δίνει εντο...

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Φόρτωση άρθρων...