Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ιταλία: Πάνω από 2.000 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα τις τελευταίες 48 ώρες

Πλανήτης

Τις τελευταίες 48 ώρες έφτασαν στην Λαμπεντούζα 2.033 μετανάστες και πρόσφυγες, με 46 διαφορετικά πλεούμενα.

Οι βάρκες που μετέφεραν τους «απελπισμένους της θάλασσας» είχαν ξεκινήσει από το Σφαξ της Τυνησίας και την Ζουάρα της Λιβύης. Στους μετανάστες και πρόσφυγες παρασχέθηκε βοήθεια από την Ιταλική Ακτοφυλακή και την Οικονομική Αστυνομία της χώρας στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας και στ' ανοικτά της Λαμπεντούζα.

Οι περισσότεροι διασωθέντες κατάγονται από την Ερυθραία, την Γκάνα, το Τσαντ, το Σουδάν και την Αίγυπτο. Δυο ναυαγοί, που διασώθηκαν κοντά στην Λαμπεντούζα, είπαν στους άνδρες και στις γυναίκες που τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν ναυάγησε στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας και αυτοί επιβιβάσθηκαν σε άλλο πλεούμενο με μετανάστες που βρισκόταν στην περιοχή, αλλά κάποιοι δεν τα κατάφεραν και υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά, στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών της Λαμπεντούζα βρίσκονται σήμερα 3.279 άνθρωποι, ενώ κανονικά η χωρητικότητά του δεν πρέπει να ξεπερνά τους 400.

Οι ιταλικές αρχές στοχεύουν στην αποσυμφόρησή του, με την μεταφορά των αφιχθέντων σε κέντρα που βρίσκονται στην Σικελία και σε άλλες περιοχές της Κάτω Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επι...

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ απειλεί τους καταληψίες φοιτητές με αποβολή από το πανεπιστήμιο

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ με μήνυμά του τη Δευτέρα (6/5) προς τους σπουδαστές του έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην αυλή ...

Φόρτωση άρθρων...