Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: «Βουτιά» 67% για τη μετοχή της First Republic Bank - Ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις

Πλανήτης

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά παρά τις διαβεβαιώσεις του Τζο Μπάιντεν πως το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ είναι ασφαλές.

Η First Republic Bank βλέπει τη μετοχή της σήμερα, Δευτέρα να κατρακυλά κατά 67% με την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, παρά τις προσπάθειες της διοίκησής της να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας λέγοντας σε ανακοίνωσή της χθες, Κυριακή πως διαθέτει άνω των 70 δισ. δολάρια μη χρησιμοποιούμενο ρευστό ώστε να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της.

«Η πρόσθετη δυνατότητα δανεισμού από τη Federal Reserve, η συνεχιζόμενη πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του καταφυγίου Federal Home Loan Bank, καθώς και η δυνατότητα για πρόσθετη άντληση πόρων από τη JPMorgan Chase αυξάνει, διαφοροποιεί και ισχυροποιεί περαιτέρω το προφίλ ρευστότητας της First Republic», σημείωσε η τράπεζα.

Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνεται πως δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις με αποτέλεσμα να στραφούν σε ασφαλέστερες επενδύσεις καταφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό σε αμερικανικό και γερμανικό κρατικό χρέος.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του ανέλυσε τις δράσεις που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να προστατευθούν οι καταθέτες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόρεια Μακεδονία: Μεγάλη νίκη της υποψήφιας του VMRO Σιλιάνοφσκα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν οι κάλπες για τις διπλές Eκλογές στη Βόρεια Μακεδονία. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι Βουλευτικές Εκλογές και ο δεύτερος γύρος των Προεδρικών Εκλογών. Όπως ανακοίνω...

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Φόρτωση άρθρων...