Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ιταλία: Τουρίστας χάραξε τον τοίχο στο Κολοσσαίο

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία με τουρίστα που χάραξε τοίχο στο Κολοσσαίο. Ο τουρίστας, που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία, καθώς βανδάλισε το Κολοσσαίο.

Συγκεκριμένα, χάραξε με ένα κλειδί δύο ονόματα, το δικό του και της αρραβωνιαστικιάς του, «Ivan+Haley 23»,  σε έναν από τους τοίχους του Αμφιθεάτρου Flavian. Πλέον κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ και έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», κάποιοι παρευρισκόμενοι βιντεοσκόπησαν το περιστατικό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου. Το βίντεο κατέληξε στα κοινωνικά δίκτυα και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Την καταγγελία κατέθεσε χθες η Αρχή Αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσσαίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η καταγγελία γνωστοποιήθηκε στην αστυνομία της «Piazza Venezia», η οποία πλέον διερευνά το περιστατικό για υποβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβαση του κανονισμού αστικής αστυνομίας.

Με αυτό το τελευταίο επεισόδιο, εννέα άτομα έχουν καταγραφεί από τον περασμένο Αύγουστο επειδή παραμόρφωσαν το Κολοσσαίο με γραφές και χαρακτικά. 

Ένα αναφέρθηκε την 1η Αυγούστου, 3 στις 13 Οκτωβρίου, ένα άλλο στις 10 Φεβρουαρίου και μετά στις 14 και 26 Μαΐου.

«Θεωρώ πολύ σοβαρό, ανάξιο και ένδειξη μεγάλης ασυδοσίας, να χαράξει ένας τουρίστας ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο. Δεν νοείται σε μια ιστορική κληρονομιά όπως το Κολοσσαίο, να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του. Ελπίζω ότι όποιος έχει κάνει αυτή τη χειρονομία στο αμφιθέατρο Flavian, να αναγνωριστεί και να τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

«Πραγματικά μια απολίτιστη και παράλογη χειρονομία. Να αλλοιωθεί το Κολοσσαίο με κλειδιά, σύμβολο της Ρώμης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Καταδικάζουμε έντονα αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά που προσβάλλει ολόκληρη την πόλη και ολόκληρο τον κόσμο. Ελπίζω ότι ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει», ανέφερε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...