Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ προτείνει να ληφθούν μέτρα – Τι αναφέρει για τις μάσκες

Πλανήτης

Νέα προειδοποίηση για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού και οι νοσηλείες αυξάνονται, απηύθυνε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΠΟΥ). Ένα απ’ αυτά που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά, είναι αυτό της χρήσης της προστατευτικής μάσκας, όπως υπενθυμίζει.

«Η πανδημία της Covid-19 απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», δήλωσε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Καθώς ο ιός κάνει ένα άνοιγμα, πρέπει να τον αναχαιτίσουμε, καθώς οι νοσηλείες και η μετάδοση της Covid-19 αυξάνονται, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναπτύξουν μέτρα που δοκιμάστηκαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικά όπως η χρήση μάσκας, καλύτερος εξαερισμός και πρωτόκολλα ιχνηλάτησης και θεραπείας», ανέφερε ο δρ Γκεμπρεγέσους.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο της δημοσίευσης από τον ΠΟΥ των αποτελεσμάτων της τελευταίας συνάντησης της Επιτροπής εκτάκτων αναγκών για την Covid-19, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ ανακοίνωσε ως εκ τούτου τη διατήρηση της Covid-19 στη θέση της “έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας παγκόσμιας εμβέλειας“, το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής.

Η Επιτροπή σημειώνει τη μείωση των ιχνηλατήσεων και της αλληλούχησης του γονιδιώματος που καθιστά «όλο και πιο δύσκολη» την αξιολόγηση της επίπτωσης των παραλλαγών της Covid-19 και υπογραμμίζει «την ανεπάρκεια της τρέχουσας επιτήρησης» της πανδημίας.

Η Επιτροπή αναφέρει την πρόσφατη αύξηση των θετικών διαγνώσεων κορωνοϊού σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, καθώς και την απουσία εφαρμογής μέτρων δημόσιας υγείας προσαρμοσμένων στις περιοχές που πλήττονται από μια αναζωπύρωση των θετικών διαγνώσεων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...