Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Λεύκος Οίκος: Η Ουάσινγκτον εργάζεται για να ανοίξει θαλάσσιο διάδρομο για βοήθεια στη Γάζα

Πλανήτης

Οι ΗΠΑ θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να ανοίξουν έναν θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα, προκειμένου να παραδώσουν «ας ελπίσουμε μεγάλες ποσότητες» ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Ένας θαλάσσιος διάδρομος θα ήταν η κορύφωση των προσπαθειών για να επεκταθεί η παροχή της βοήθειας μέσω ξηράς και η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ να διευκολύνει την είσοδο περισσότερων φορτηγών και το άνοιγμα περισσότερων διαδρομών» προς τη Γάζα, δήλωσε ο Κίρμπι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το Ισραήλ υποστηρίζει το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη ρίψη τροφίμων και προμηθειών στη Λωρίδα της Γάζας τις ερχόμενες ημέρες. 

«Οι Ισραηλινοί έχουν επιχειρήσει οι ίδιοι αεροπορικές ρίψεις και υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας να κάνουμε το ίδιο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες - μέσω ρίψης από αέρος τροφίμων και προμηθειών - και διαμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, είπε ότι η ροή βοήθειας προς τη Γάζα δεν είναι αρκετή και ότι θέλει εκατοντάδες περισσότερα φορτηγά με βοήθεια να εισέλθουν στον θύλακα.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ρίψη από αέρος θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας και της Γαλλίας, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τέτοιες παραδόσεις βοήθειας στη Γάζα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...