Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: «Θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε την άμυνα της Ουκρανίας» (Photos)

Πλανήτης

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέρασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε στο Λευκό Οίκο τον Ουκρανό Πρόεδρο, δεσμευόμενος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «συνεχίσουν να ενισχύουν την ικανότητα της Ουκρανίας να αμύνεται – ιδιαίτερα την αεράμυνα».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι και τα δύο αμερικανικά κόμματα στέκονται δίπλα στην Ουκρανία και μαζί με τους συμμάχους «στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και άλλα μέρη για να βεβαιωθούν ότι έχετε την οικονομική, ανθρωπιστική βοήθεια και τη βοήθεια στην ασφάλεια που χρειάζεστε», συμπεριλαμβανομένης της ανακοινωθείσας αποστολής του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Patriot.

«Κύριε Πρόεδρε, είναι καλό που σας έχουμε πίσω. Είναι τιμή να βρίσκομαι δίπλα σας στην ενωμένη άμυνα ενάντια σε έναν βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται από τον Πούτιν», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπάιντεν και το Κογκρέσο για την υποστήριξή τους και εξέφρασε την εκτίμησή του και στον αμερικανικό λαό.

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: «Θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε την άμυνα της Ουκρανίας»

«Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Φυσικά ευχαριστώ τη δικομματική υποστήριξη, ευχαριστώ το Κογκρέσο, και θέλω να πω ένα ευχαριστώ από τους απλούς ανθρώπους μας προς τους δικούς σας. Το εκτιμώ πραγματικά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, ο Ζελένσκι έδωσε στον Μπάιντεν το μετάλλιο ενός ήρωα, το οποίο, όπως είπε, δόθηκε από έναν λοχαγό του ουκρανικού στρατού που πολεμούσε στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Ένας άνθρωπος που είναι πραγματικός ήρωας, πραγματικός ηγέτης μου ζήτησε να δώσω το μετάλλιό του στον Μπάιντεν», είπε ο Ζελένσκι. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποδέχθηκε το μετάλλιο, κάνοντας λόγο για «μεγάλη τιμή» και εξέφρασε την επιθυμία να ανταποδώσει προσφέροντας στον Ουκρανό στρατιώτη ένα αμερικανικό μετάλλιο από το Ιράκ όπου είχε πολεμήσει ο γιος του, Μπο Μπάιντεν.

«Είσαι ο άνθρωπος της χρονιάς», σχολίασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην επιλογή του Ζελένσκι για το σχετικό εξώφυλλο του περιοδικού Time.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Columbia καταθέτει πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπ...

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Φόρτωση άρθρων...